11 ŞUBAT, SALI, 2020

Kimseden Bana İnanmasını Beklemiyorum

Juan Pablo Villalobos’un yaşamın anlamsızlığı, göç, yolsuzluk, ırkçılık, şiddet ve aile sadakati gibi konuları ele aldığı, gerçekle ile kurgunun iç içe geçtiği romanı Kimseden Bana İnanmasını Beklemiyorum, Beyza Fırat’ın İspanyolcadan çevirisiyle, Profil Kitap tarafından yayımlandı.

Romanın kahramanı yazarıyla aynı isme sahip, kendisi de yazar olmak isteyen Juan Pablo, Meksikalı bir öğrenci. Karşılaştırmalı edebiyat doktorası yapmak için sevgilisi Valentina ile birlikte Barselona’ya uçmak üzereyken, birdenbire, üstün ticari zekâya sahip girişimci kuzeninin kolay yoldan köşeyi dönme planına dâhil olur. Plan yolunda gitmiyor olacak ki kuzeni narkotrafik suç örgütü tarafından kaçırılır. Gangsterler, müthiş ikna yetenekleri ile Juan Pablo’nun onlar için çalışması gerektiğini söylerler. Görevi mi? Yolsuzluk yapan bir politikacının kızını, Laia’yı, kendisine âşık etmek.

​Komik ve entelektüel olarak çevik anlatımıyla Villalobos bu romanında gerçek ile kurgudan, edebiyatın hayatındaki öneminden ve mizahın temel rolünden bahsediyor. 

0
1441
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage