07 MAYIS, CUMARTESİ, 2022

Kezban Arca Batıbeki’nin “PULP FICTION 3” Sergisi YapıKredi Bomontiada’da

Kezban Arca Batıbeki’nin “PULP FICTION 3” başlıklı kişisel sergisi Cue Art Space organizasyonu ve GROHE Türkiye’nin desteğiyle YapıKredi Bomontiada’da 10 - 31 Mayıs tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Kezban Arca Batıbeki’nin yeni sergisinde, sanatçının önceki çalışmalarının çoğunda görülebileceği gibi ilgiyi talep eden baskın imge ve fantezi dünyasında olduğu hissedilen kadındır. Resim sanatında çok uzun zaman geçerli sayılan ve hâkim algı şudur: “Erkekler eyler, kadınlar boy gösterir olarak tanımlanır, yani gözetleyen erkek, gözetlenen kadındır. Soyutlanan kadın nesneleşir, görsel bir nesne hâline, bir görüntüye dönüşür.” Batıbeki, bu algının iç yüzüne işaret ederek bir şekilde nesneleştirmenin etkisiz kılınmasına katkıda bulunur. Sanatçının resimlerinde kimliği belirsizleşen figür erkektir. Sergide erkek figürlerin baskı ve zorbalık kurma arzusu, silah imgesi aracılığıyla izleyiciye sunuluyor. Bu aynı anda hem güç gösterisinin hem de zaafın fonksiyonunu oluşturuyor. Sanatçı herhangi bir kimliği temsil etmek yerine, onu ustalıkla bir imgede ele geçiriyor.

Batıbeki’nin “PULP FICTION 3” başlıklı sergisindeki neonlar gibi alt kültür, klişe, kitsch ve pop kavramları sanatsal üretiminin dokusuna işliyor. Sanatçının resimlerinden foto-kolajlarına, enstalasyonlarından kısa filmlerine tüm sanatsal üretimlerinde, sıradan görünen imgeler birer ikona dönüşüyor. Bu sergide Batıbeki, her sergisinde denediği yenilikçi tavrını sürdürerek neonlu işlere ağırlık verirken, NFT çalışmalarıyla da bir bakıma geçmişin medyumlarıyla günümüz malzemeleri ve olanakları arasında bir köprü kurmayı amaçlıyor. Ayrıca sergiye metnini Derya Yücel’in yazdığı bir kitap da eşlik edecek.

​Kezban Arca Batıbeki’nin “PULP FICTION 3” başlıklı kişisel sergisini 10 - 31 Mayıs tarihleri arasında YapıKredi Bomontiada’da 1.Kat Galeri’de ziyaret edebilirsiniz.

0
2813
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage