01 TEMMUZ, CUMA, 2022

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’ne Europa Nostra Ödülü

AB Yaratıcı Avrupa programı tarafından finanse edilen Avrupa Kültürel Miras Ödülleri / Europa Nostra Ödülleri’nde “Yurttaş Katılımı ve Farkındalık Yaratma” kategorisinde Türkiye’den Kenan Yavuz Etnografya Müzesi ödüle layık görüldü.

Avrupa Kültürel Miras Ödülleri / Europa Nostra Ödülleri’nin 2022 yılı sahipleri Europa Nostra tarafından duyuruldu. Europa Nostra Ödülü’nü kazananlar arasında “Yurttaş Katılımı ve Farkındalık Yaratma” kategorisinde Türkiye’den Kenan Yavuz Etnografya Müzesi (Bayburt) de yer aldı. 18 Avrupa ülkesinden 30 ödül, beş kategoride etkileyici çalışmalara verildi. Ödüller, 26 Eylül’de Prag’da; Avrupa Komisyonunun İnovasyon, Araştırma, Kültür, Eğitim ve Gençlikten Sorumlu Üyesi Mariya Gabriel ve Europa Nostra İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hermann Parzinger’in ev sahipliğinde, yeni restore edilmiş olan Prag Devlet Opera’sında düzenlenecek olan Avrupa Kültürel Miras Ödülleri Töreni’nde sahiplerine takdim edilecek. Bu yıl 20. yıl dönümünü kutlayan Avrupa Kültürel Miras Ödülleri / Europa Nostra Ödülleri, Avrupa’nın bu alandaki en prestijli ödülü olarak kabul ediliyor.

Avrupa Komisyonu Üyesi Mariya Gabriel ödüllerle ilgili şunları söyledi: “Bu yılki Avrupa Kültürel Miras Ödülleri / Europa Nostra Ödülleri’ni kazananların tümünü, çalışmalarının olağanüstü kalitesi ve yeniliğe açık olmaları nedeniyle yürekten kutluyorum. 2022, Avrupa miras topluluğu için en önemli ödül hâline gelmiş olan AB Kültürel Miras Ödülü’nün 20. yıl dönümünü kutladığımız için özel bir yıl. Ödüllendirilen girişimlerin çoğu, gençlerin mirasımıza, tarihimize ve özellikle bu yıl Avrupa Gençlik Yılı olması bakımından daha da anlamlı olan kültürel kimliğimize yönelik muazzam ilgisini ve katılımını göstermektedir. Ukraynalı İki ödül sahibine de iyi dileklerimizi ayrıca belirtmek isterim. Ödüllerin eş-finansmanını sağlayan Yaratıcı Avrupa, temel Avrupa değerlerimiz üzerine kurulmuş kapsayıcı ve uyumlu toplumlar inşa etmekte kültürü ve yaratıcılığı teşvik etmeyi temsil etmektedir.”

​Europa Nostra İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hermann Parzinger ise şunları söyledi: “Bu yılın ödül sahipleri, kültür mirasımızın bizi doğayla nasıl yeniden ilişkilendirdiğini, aidiyet ve yer duygusu yaratmaya nasıl yardımcı olduğunu ve sürdürülebilir ve kapsayıcı bir yaşam biçimini destekleyen döngüsel bir ekonomi geliştirmenin ayrılmaz bir yapı taşı olduğunu gösteren güçlü örnekleridir. Bu olağanüstü girişimleriyle ödül kazananları -meslek insanlarını ve adanmış kişileri- esaslı ve övgüye değer çalışmalarından dolayı kutluyorum.”

0
1307
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage