16 EYLÜL, ÇARŞAMBA, 2020

Karanlığın İçindeki Işık: Abidin Dino

Galeri Selvin, 17 Eylül tarihinden itibaren Abidin Dino’nun çeşitli eserlerini bir araya getiren “Kara İçinde Ak Bir Umut” sergisi ile sanatseverlerle buluşacak. Galeri Selvin ve Harmonyhip iş birliğiyle gerçekleşecek sergi, sanatçının ömrü boyunca farklı duygu ve düşüncelerle ürettiği eserleri bir araya getirecek.

Ressam, karikatürist, yazar ve film yönetmeni olan Abidin Dino, üretim yaptığı farklı alanlarda kendine has biçim ve formlarda ortaya koyduğu çalışmalarıyla tanınıyor. Sanatçının farklı dönem ve düşünceler etrafında meydana getirdiği işlerini bir araya getiren sergi, ziyaretçilere Dino'nun yaşam öyküsünden pasajlar gösteren desenleriyle çoğu ilk defa gün yüzüne çıkacak eserlerini aynı anda görme imkânı sağlıyor. Desenlerinde kurguyu hem resimsel hem de düşünsel boyutlarıyla ele alan Dino, bu üretimlerinde salt mesajdan ziyade inandığı sanatsal değerleri ön plana çıkarıyor.

Galeri Selvin Kurucusu ve Küratör Selvin Gafuroğlu da sergiyle ilgili değerlendirmesinde şu ifadelere yer veriyor: “Çok sevdiğim saygıdeğer sanatçımız Türkiye'nin ilk avangard ressamı Abidin Dino'nun eserlerini sergilemek beni çok heyecanlandırıyor. Yaşadığı süre boyunca elinden sadece fırçası değil; kalemi de eksik olmamıştır. Her tema işleyişinde, dolaysız bir şekilde yaşadıklarını resim yoluyla aktaran Dino, insanlığı yakından ilgilendiren yöresel ve evrensel felaketler ve acılar karşısında duyduğu tepkileri eserlerine aktarmış. Hepimizin içinde yaşadığı sıkıntılı pandemi günlerinde hepimize tertemiz bir umut olacağını düşündüğümüz için sergimize “Kara İçinde Ak Bir Umut” ismini verdik.”

Abidin Dino’ya yakınlığıyla bilinen yazar Ferit Edgü de usta sanatçıyı şu sözlerle tanımlıyor: “Abidin'in resimleri açık resimlerdir. Dünyaya açık resimler. Abidin resimlerinde dünyayı yorumlamıyor. Var olan dış dünyayı oluşturan biçimlerden yola çıktığında da dünyayı yorumlamıyor. O yorumunu çoktan yapmış. Resimde yeni bir dünya yaratıyor. Kendi dünyasını, bizim olan, bizim, herkesin olmasını istediği, saf, renkli, duyarlı, coşkulu, insancıl bir dünya...”

​Abidin Dino, ''Kara İçinde Ak Bir Umut''' sergisi 17 Eylül-30 Ekim 2020 tarihleri arasında Abdi İpekçi Caddesi No:38 Nişantaşı'nda bulunan Galeri Selvin’de ziyaret edilebilir.

0
2405
0
  • 16-09-2020
    0
    745
    0
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
  • 16-09-2020
    0
    879
    0
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
  • 16-09-2020
    0
    922
    0
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage