29 EYLÜL, ÇARŞAMBA, 2021

Kalyon Kültür Yeni Sanat Sezonunu Açıyor

Kalyon Kültür yeni sanat sezonuna Ceren ve Irmak Arkman’ın küratörlüğünü yaptığı “LIA: Hayatı Kodlamak” sergisi ile başlıyor. Sergi, 1 Ekim - 27 Kasım tarihleri arasında Kalyon Kültür’de sanatseverlerle buluşacak.

1995’den itibaren video, performans, yazılım, yerleştirme, heykel, projeksiyon ve diğer aplikasyonları kapsayan bir çeşitlilik gösteren sanatıyla dikkat çeken Avusturyalı sanatçı LIA, internet projeleri, geleneksel çizim ve resim sanatını dijital ikonlar ve algoritmaların estetiğiyle bir araya getiriyor. Sanatçının temel materyali kodlar olan çalışmalarındaki stil, kavramsal sanata yakın duran bir minimalizmle nitelenebiliyor.

“LIA: Hayatı Kodlamak” sergisinden 9 SUNS (9 Güneş) başlıklı yerleştirme ise 7 - 10 Ekim tarihleri arasında Tersane İstanbul’da gerçekleşecek 16. Contemporary Istanbul’da sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Kalyon Kültür, sanatçının izleyiciyi çevreleyen bu yerleştirmesiyle ismini su üzerine yansıyan güneşten alan Altın Boynuz’a atıfta bulunarak Contemporary Istanbul’un yeni mekânını kutluyor.

Sergiye paralel olarak 1 - 11 Ekim tarihlerinde 212 Photography Istanbul iş birliğiyle Kalyon Kültür’de Scarlett Hooft Graafland, Rosa Munoz ve Gözde Mimiko Türkkan’ın katıldığı konuşma programı gerçekleştirilecek.

​​Ayrıca Kalyon Kültür’de Company RAu’nun direktörü ve sosyal girişimci Amerikalı dansçı Matthew Bade, 10, 17, 24 ve 31 Ekim tarihlerinde saat 12.00’de dans atölyesi gerçekleştirecek. Thoss Dans Topluluğu, Skanes Dans Tiyatrosu, Scapino Ballet ve Introdans ile birlikte çalışan Bade’nin dans ettiği koreograflar arasında Marina Mascarell, Alexander Ekman, Kenneth Kvarnström, Ben Wright, Orjan Andersson, Jiri Kylian, Roser Lopes Espinosa, Korhan Başaran ve Nir Ben Gal gibi isimler yer alıyor. 10 kişi ile sınırlı olan, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek atölyelere etkinlik@kalyonkultur.org adresi üzerinden kayıt yaptırarak katılabilirsiniz.

Künye:
1. Kalyon Kültür, LIA Hayatı Kodlamak, Floralis Digitalis, Jeneratif Entelasyon, 2018
2. Kalyon Kültür, LIA Hayatı Kodlamak, Fluctus, Jeneratif Aplikasyon, 2019
3. LIA - 9 Güneş - Jeneratif Kavisli Led Yerleştirme
4. LIA - 9 Güneş - Jeneratif Kavisli Led Yerleştirme

0
1564
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage