30 HAZİRAN, PERŞEMBE, 2022

Kalamış Yaz Festivali Başlıyor

Kadıköy Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediği Kalamış Yaz Festivali, bu yıl da 1 Temmuz - 30 Ağustos tarihleri arasında Kalamış Atatürk Parkı’nda yeniden gerçekleşecek.

1 Temmuz’da Türk Pop Müziği’nin usta isimlerinden Nazan Öncel konseri ile başlayacak festival programında 34 konser, 17 film gösterimi yer alıyor. Festivalin film programı ise 3 Temmuz saat 22.00’de Charlie Chaplin’in 1928 yapımı Sirk filmi ile başlayacak. Filme Şef Orçun Orçunsel yönetimindeki Avrasya Filarmoni Orkestrası canlı orkestra müziği ile eşlik edecek.

Festivalin +1’in katkılarıyla düzenlenen müzik programında sürpriz isimlerin yanı sıra klasik müzik, caz ve popüler müziğin önemli isimleri dinleyicilerle buluşacak. Caz Müzik akşamları Polonyalı grup Immortal Onion konseri ile 4 Temmuz Pazartesi, Klasik Müzik akşamları ise film müzikleri seslendiren Open String Session ile 5 Temmuz Salı günü açılışını yapacak. Festival programında rock world, elektronik müzik, hip - hop ve popüler müzikten oluşan geniş bir seçki yer alıyor. Festivalin uluslararası misafirleri ise İspanya’dan Luis Reyes ve Isaac Friedhoff piyano resitali ile Arizona’dan şarkıcı ve gitarist Sergio Mendoza tarafından kurulan Latin müzik grubu Orkestra Mendoza Tucson olacak.

Sinematek/Sinema Evi’nin seçkisinden oluşan gösterimler 3 Temmuz’da orkestra eşliğinde Charlie Chaplin’in 1928 yapımı sessiz klasiklerinden Sirk filminin gösterimiyle başlayacak. Kurukahveci Mehmet Efendi’nin katkılarıyla 30 Ağustos’a kadar devam edecek film gösterimleri kapsamında, 17 film sinemaseverlerle buluşacak. Yıldızlar Altında Sinema programında E.T.’den Cazcı Kardeşlere, Altın Ayı ödüllü Alcarras’dan Arabesk ve Selamsız Bandosu’na birçok kült film açık havada gösterilecek.

Kalamış Yaz Festivali 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel sürpriz bir sanatçının konseriyle sona erecek. Festival biletlerine Mobilet üzerinden 10 TL ödeyerek ya da sokak hayvanlarına veya yeni doğan paketi ile yardım yaparak ulaşabilirsiniz.

​Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı festival hakkında şunları söyledi: “Kalamış Yaz Festivali boyunca konser ve film gösterimlerinin yanı sıra düzenlenecek çeşitli spor aktivitelerine de katılabilecek hep birlikte açık havada maç izlemenin tadını çıkartabileceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramı’na kadar iki ay boyunca toplam 34 konser ve 17 film sanatseverlerle buluşacak. Herkesi yaz mevsiminin ve Kalamış Yaz Festivali’nin tadını çıkartmaya Kalamış Atatürk Parkı’na bekliyoruz.”

0
2780
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage