28 TEMMUZ, SALI, 2020

Kadıköy’de Sosyal ve Mesafeli Festival: Sanat Parkta

Pandemi sürecinde zor günler geçiren sanat dünyasına destek olmak amacıyla Kadıköy Belediyesi, 4 Ağustos ile 27 Eylül 2020 tarihleri arasında Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da konser ve tiyatro etkinlikleriyle dolu “Sanat Parkta” isimli bir festival gerçekleştirecek.

Sosyal mesafe kuralı gözetilerek düzenlenecek festival kapsamında 32 tiyatro oyunu ve 21 konser sahnelenecek. Etkinliklerden elde edilecek gelir doğrudan sanatçılara bırakılacak. “Sanat Parkta” etkinlikleri tiyatro oyuncusu Genco Erkal’ın bir Nâzım Hikmet uyarlaması olan Yaşamaya Dair oyunuyla açılışını yapacak. Festivalin konser etkinliklerinin açılışını ise Bülent Ortaçgil yapacak.

Festival kapsamında Onur Saylak (Evlat), Mert Fırat (Joseph K), Füsun Demirel (Şişman Güzeldir), Levent Üzümcü (Aziz Nesin Kabare), Rutkay Aziz (Güneyli Bayan), Çağlar Çorumlu (Übü Hep Übü), Serkan Keskin (Cimri), Berna Laçin (Hayal Satıcısı) gibi başarılı oyuncuların oyunları sahnelenecek. Bu süreçte Moğollar, Ahmet Aslan, Feryal Öney, Erdal Erzincan, Eda Baba, Aylin Aslım, Mazlum Çimen, Baba Zula, Melek Mosso, Ozbi&Gülce Duru, REDD, Simge Pınar, İmer Demirer, Lara Dilara, Sibel Köse, Şakalı Akustik gibi birçok ses sanatçısı ve grup da dinleyicilerle buluşacak.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı festivalle ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:
“Kadıköy sanattan vazgeçmez. Sanat salona sığmıyorsa parklara sığar. Özgürlük Parkı’nın kapılarını açıyoruz ve herkese bir nefes aldırıyoruz. Sosyal ve mesafeliyiz. Tam kapasite değil ama güvenli kapasitedeyiz. Çünkü İçimizdeki sanat sevgisine ‘korona’ engel olamaz.” dedi. Odabaşı, “Sanat Parkta’nın amacı hem sanatçı dostlarımıza destek vermek hem de Kadıköylülere bir nefes aldırmak. Pandemi nedeniyle çoraklaşan sanat hayatımızı biraz olsun renklendirmek.”

​Haftalık olarak satışa sunulacak etkinlik biletlerini buradan temin edebilirsiniz.

0
2350
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle