24 ŞUBAT, ÇARŞAMBA, 2021

Kadıköy Boa Sahne’den “Boa Kısalar” Bu Akşam Başlıyor

Kadıköy Boa Sahne’nin hayatta kalma çabasını üretime dönüştürdüğü çevrim içi oyun projesi Boa Kısalar, bugün (24 Şubat) “#HEŞTEG” oyunu ile prömiyer yapıyor.

Boa Kısalar, pandemi sürecinde sanatçıların yaşadıkları bu zamanı bir sanat üretimine çevirdikleri, zamanın ruhunda yer alacak olağan dışı bir tiyatro üretimi olarak karşımıza çıkıyor. 11 yazar, 7 yönetmen ve 16 oyuncunun gönüllü olarak bir araya geldiği kısa oyun projesi 24 Şubat’tan itibaren tiyatroseverlerle buluşacak.

Programda çekimleri biten ve yayına alınacak oyunlar ve tarihleri şöyle: Ebru Nihan Celkan’ın yazdığı, Berfin Zenderlioğlu’nun yönettiği ve Cemal Toktaş ile Nergis Öztürk’ün oynadığı#HEŞTEG, 24, 25, 26 Şubat ve 8 Mart'ta; Emre Yüksel’in yazdığı, Kayhan Berkin’in yönettiği Erdem Kaynarca ile Melis İşiten’in oynadığı Her Şeyin Her Şeyle Bir İlgisi Varmış Gibi Geliyor, 27, 28 Şubat ve 1 Mart'ta; Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazıp yönettiği Görkem Kasal’ın oynadığı Lan!,2, 3, 4 Mart'ta; Meltem Yılmazkaya’nın yazdığı ve Serkan Altıntaş ile oynadığı, Berfin Zenderlioğlu’nun yönettiği Sarmal, 5, 6, 7 Mart'ta; Alper Kurbaloğlu'nun yazdığı, Murat Mahmutyazıcıoğlu'nun yönettiği, Gökhan Gürün'ün oynadığı Neme Lazımise 9, 10, 11 Mart'ta 21:00'da dijital ortamda seyircisiyle buluşacak.

Çekimleri biten oyunların yanında provaları sürmekte olan oyunlar da şu şekilde; Erdi Işık’ın yazdığı, Kayhan Berkin’in yönettiği, Deniz Çakır’ın oynadığı REC. Aytekin Atabey’in yazdığı ve Serdar Orçin ile oynadığı, Emrah Eren’in yönettiği Rahatlama Merkezi, Özge Korkmaz’ın yazdığı Burçak Çöllü’nün yönettiği, Ceren Taşçı’nın oynadığı Yoğurt Çorbası; Aslı Ceren Bozatlı’nın yazdığı, Kayhan Berkin’in yönettiği Zürafalar Yüzemez. Günay Ertekin’in yazdığı, Bilge Emin’in yönettiği, Aslı Altaylar ve Yunus Emre Yıldırımer’in oynadığı Yüzüklerimizden Kalan Son Kuruşumuzla, Zeynep Kaçar’ın yazdığı, Senem Cevher’in yönettiği Filiz hazırlık aşamasında olan oyunlar.

​Projenin tasarımcısı Murat Mahmutyazıcıoğlu, danışmanı Kayhan Berkin, yapımcısı Gökhan Gürün, koordinatörü Cansu Canaslan. Proje sorumlusu Kerim Urun, sahne ve kostüm tasarımcısı Meltem Çakmak, kreatif direktör Alper Kurbaloğlu, ses tasarımcısı Barış Hamarat, ışık tasarımcısı Osman Onur Can. Oyun ve prova fotoğrafları Aydan Çınar ve projenin sanat yönetmeni Aytekin Atabey. Oyunlarımızın İngilizce çevirileri ise Senem Cevher ve Necati Efe Dadak ait.

​Boa Kısalar programına dair ayrıntılı bilgiye ulaşmak ve oyunlara bilet alabilmek için www.kadikoyboasahne.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

0
1798
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage