03 AĞUSTOS, ÇARŞAMBA, 2022

Jose Eduardo Agualusa’nın “Yaşayanlar ve Diğerleri” Romanı Türkçede

Unutmanın Genel Teorisi ile tanıdığımız Jose Eduardo Agualusa’nın edebiyat festivali için gittikleri Mozambik Adası'nda mahsur kalan bir grup yazarın hikâyesini anlattığı Yaşayanlar ve Diğerleri, Bengi De Sa Matos Paixao’nun çevirisiyle Timaş Yayınları’ndan çıktı.

Agualusa, “kapanmak” fiilini dünya genelinde tecrübe ettiğimiz zamanlara ayna tutan bu romanla, zamanın ruhunu büyülü gerçekçilikle taçlandırıyor.

Yaşayanlar ve Diğerleri’nde Unutmanın Genel Teorisi’nden bir karakter olan Daniel Benchimol da yer alıyor. Şiddetli bir fırtınanın ardından bir grup Afrikalı yazar, bir edebiyat festivali bahanesiyle bir araya geldikleri Mozambik Adası’nın eşsiz ve büyülü güzelliğinde mahsur kalırlar. İnternetten, telefondan, haberlerden, herhangi bir iletişim aracından uzak yedi gün yaşamak zorunda kalacaklardır. Bütün bunların üstüne, adanın sokaklarında kendi hayal ürünleri olan yarattıkları kahramanlarıyla karşılaşmaya başladıkları noktada işler bambaşka bir boyuta taşınır! Hikâye okuru daha da ileriye götürür: Gerçeklik ve kurgu, geçmiş ve gelecek, yaşam ve ölüm arasındaki sınırı sorgulayan, hem yazarları hem de halkı rahatsız eden bir dizi garip ve gizemli olaya.

0
1969
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage