23 TEMMUZ, PERŞEMBE, 2020

Joan Miró’nun Rengarenk Dünyası

Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), geçmiş sergilerini dijital kanallar aracılığıyla izleyicilerle buluşturmaya 23 Eylül 2014 ile 1 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleştirdiği “Joan Miró. Kadınlar, Kuşlar, Yıldızlar” sergisiyle devam ediyor.

Barselona'daki Fundació Joan Miró (Joan Miró Vakfı), Mallorca’daki aile koleksiyonu Successió Miró ve yine Mallorca’daki Fundació Pilar i Joan Miró (Pilar ve Joan Miró Vakfı) iş birliğiyle gerçekleştirilen “Joan Miró. Kadınlar, Kuşlar, Yıldızlar” sergisi, 20. yüzyılın en önemli sanatçılarından biri olan Joan Miró’ya odaklanıyor. Katalan sanatçının olgunluk dönemi eserlerini merkezine alan sergi, sanatçının Akdeniz coğrafyası ve Akdeniz insanına dair gözlemlerini içeriyor.

Miró’nun kadın, kuş ve yıldız temalarına yoğunlaşan; resim, baskı, heykel ve seramik türlerinde ürettiği 125 eseri bir araya getiren sergi, sanatçının çok yönlü kişiliğini gözler önüne seriyor. Renk ve sembollerle kendine özgü yaratıcı ve yeni bir dil geliştiren sanatçı, çok yönlü kişiliğiyle sanat tarihinde özel bir yerde duruyor.

Müzenin dijital kanalları aracılığıyla görülebilecek sergiye izleyicilere sesli rehber de eşlik ediyor. Rehber, her eserin ait olduğu dönem ve içerikteki unsurlarla ilgili dinleyicilere ayrıntılı bilgiler sunuyor. Tüm bunların yanında sanatçının dağarcığını oluşturan semboller ve sanat akımlarıyla ilişkisinin yanı sıra sanatsal mirasına dair konuşmaların da yer aldığı Miró konferans serisi de erişime açıldı.

​SSM tarafından gerçekleştirilen çevrim içi sergiye müzenin internet sitesi ve YouTube kanalı üzerinden ulaşılabilir.

0
2382
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage