18 ARALIK, PAZARTESİ, 2023

İstanbul’un Geleneksel Ezgileri 20 Aralık’ta Zeyrek Çinili Hamam’da

The Marmara Grubu’nun 13 yıl süren restorasyon çalışmaları sonucunda şehre yeniden kazandırılan Zeyrek Çinili Hamam, 20 Aralık Çarşamba günü saat 19.00’da Çağlar Fidan’ın hazırladığı “Mimar Sinan’ın Çinili Hamam’ında Osmanlı İstanbul’unun Müziği” başlıklı dinletiye ev sahipli yapacak.

“Mimar Sinan’ın Çinili Hamam’ında Osmanlı İstanbul’unun Müziği” dinletisinde, programı hazırlayan Çağlar Fidan’ın sesine bugün nadir kullanılan, geleneksel bir enstrüman olan rebabıyla Erhan Bayram eşlik edecek. Katılımcılar geçmişin seslerini hamamın erkekler sıcaklık bölümünün tarihi ortamında dinleyecekler. “Mimar Sinan’ın Çinili Hamam’ında Osmanlı İstanbul’unun Müziği” dinletisinin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Zeyrek Çinili Hamam, hamam kubbelerinin ve filgözlerinin yarattığı eşsiz manzarası ve geleneksel ile moderni birleştiren tasarımıyla dikkat çekiyor. “Kalıntıların Şifası” sergisinin kapanışını takiben hamamın kadınlar ve erkekler bölümleri ve açık hava mekânlarıyla kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam edecek olan Zeyrek Çinili Hamam, 2024 baharında yeniden hamam olarak hizmet vermeye başlayacak.

Fotoğraf: Murat Germen

0
751
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage