11 OCAK, PAZARTESİ, 2021

İstanbul’dan Güzel ve Garip Hikâyeler

Timurtaş Onan’ın 2000-2020 yılları arasında İstanbul’da çektiği sokak fotoğraflarından siyah beyaz bir seçki sunan İstanbul Bir Garip Şehir kitabı çıktı.

Türkiye’de çağdaş fotoğraf sanatın önemli isimlerinden olan ve İstanbul üzerine gerçekleştirdiği farklı konseptlerdeki projeleri ile tanınan Onan’ın çalışmalarından retrospektif bir kesit sunan İstanbul Bir Garip Şehir,  bizi bir katılımcı olarak “2000-2020 arasındaki sayısız dönüşüm ve değişimi nasıl karşıladık, hala nasıl karşılıyoruz?” sorusuna davet ediyor ve şehre dair tanıklık ettiğimiz sayısız değişimi hatırlatırken dönemsel gerçekleri yorumluyor. Fotoğraf çekmeye başladığı 80’li yıllardan bu yana İstanbul’u defalarca kadrajına almış olan kentin tarihine önemli bir arşiv bırakan sanatçı, izleyiciyi bu sefer de değişimin mekanlarına götürüyor. Kendine has anlatıları olan Onan’ın sokak fotoğraflarında her bir kare tanıdık ve İstanbul’un geçmiş zamanlarının ve şehrin kendine özgülüğünün parçaları. Onan da bu geçmiş zamanın, gündelik dünyanın dilini yorumlayarak, değişmeyecek tek şey olan değişimi işaretliyor. Çağın ve beraberinde yaşamın, İstanbul’un sosyokültürel değişimini, bu değişimin görsel kayıtları ile geleceğe ulaştırıyor.

Bizleri, şehrin kusurları ve eşsizliği eşliğinde İstanbul’un güzel ve garip yolculuklara çıkaran Timurtaş Onan’ın 300 adetle sınırlı basılan İstanbul Bir Garip Şehir kitabını satın almak ve daha fazla bilgi için burayı ziyaret edebilirsiniz.

0
2259
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage