09 EKİM, CUMA, 2020

İstanbul’daki Kadınlara* “Eve Yürüyüş” İçin Davet

Performistanbul, “Sanatsal Gelişim Programı”na seçilen ilk sanatçısı Alisa Oleva ile ilk misafir sanatçı programını hayata geçiriyor. Çalışmalarına Londra’da devam eden Rus asıllı performans sanatçısı Alisa Oleva, kendisinin Londra’dan katılacağı iki ayaklı gerçekleşecek “Eve Yürüyüş” (Walking Home) adlı projesinde, İstanbul’daki kadın* ve kendini kadın olarak tanımlayan katılımcılara bir açık çağrıda bulunuyor ve eve giden yolda, adımlarını paylaşmaya çağırıyor.

British Council’ın #KültürdeKadınGücü Destek Programı sayesinde, Live Art Development Agency (LADA, Londra) ile iş birliği yaparak geliştirdiği, performans sanatçılarına özel “Sanatsal Gelişim Programı”na ilk seçilen sanatçı Alisa Oleva’nın Londra’dan eşlik edeceği “Eve Yürüyüş” adlı performansta, birebir yapılacak yürüyüşlerde katılımcılar İstanbul’da “ev” olarak tanımladıkları yere doğru yürüyecekler. Katılımcıların arasındaki bağın telefonlarla sağlanacağı izleyicisiz olarak gerçekleşecek performansta kadınların şehre bıraktığı izler üzerinden başlangıç noktaları seçilecek. Katılımcılara, kadın(lar)la ilgili tarihi ve önemli şahıslar, olaylar, yapıtlar üzerinden şehrin okumasının yapıldığı bir harita kılavuzluk edecek.

Alisa Oleva’nın “Benimle eve yürümeni istesem, beni nereye götürürdün? Ev, güvende hissetmekle aynı anlamı taşır mı? Sana ev hissini ne verir? Bu yaşadığın yer mi yoksa başka bir yer midir? Bu belki bir yer bile değildir? Şimdi yürümenin ve evi bulmanın zamanı!” sözleriyle “ev” kavramının ne anlama geldiği sorusunun cevaplarını aradığı “Eve Yürüyüş” performansı için gerçekleştirilen açık çağrıya katılmak ve “ev” kavramını beraber düşünüp sorgulamak için 25 Ekim 2020 Pazar gününe kadar info@performistanbul.org adresine yazabilirsiniz. Detaylı bilgiye ise buradan ulaşabilirsiniz.

*kadın ve kendini kadın olarak tanımlayan​

https://www.youtube.com/watch?v=kRw33d3E53w

0
2377
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle