04 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2022

ISTANBUL’74 “İnsan ve Doğa Arasında” Sergisiyle Maçakızı Bodrum’da

ISTANBUL’74’ün “İnsan ve Doğa Arasında” başlıklı sanat ve tasarım sergisi, 10 Eylül’e kadar Maçakızı Otel iş birliğiyle Bodrum’da sanatseverlerle buluşacak.

Demet Müftüoğlu-Eşeli’nin küratörlüğünü üstlendiği sergi, yaratıcılık ve sanatsal iş birlikleri için bölgenin antik ve kültürel dokusuyla harmanlanmış yeni bir keşif alanına işaret ediyor. Disiplinlerarası pratiklerin çeşitliliğini temsil eden yerli ve yabancı sanatçıların eserlerini bir araya getiren sergi, tasarım ve zanaatın kültürler ve insanlar arasındaki bağı global ölçekte güçlendirme misyonuna odaklanarak, beşeriyet ve doğa arasındaki temel anlatıları ve iç içe geçen ilişkileri sorguluyor.

Sergide; İsviçreli çağdaş sanatçı Federica Perazzoli, Arjantinli endüstriyel tasarımcı ve sanatçı Cristián Mohaded, Hollandalı-Yeni Zelandalı tasarımcı ve sanatçı Sabine Marcelis, İngiliz enstalasyon sanatçısı Steve Messam, Küba kökenli Amerikalı sanatçılar José Parlá & Rey Parlá, Amerikalı tekstil sanatçısı ve heykeltıraş Rachel Hayes, art kilim akımı öncüsü Belkıs Balpınar, Pi Artworks iş birliğiyle Türkiyeli çağdaş sanatçı Mehmet Ali Uysal, Galeri Nev İstanbul iş birliğiyle Amerikalı kavramsal sanatçı Mike Berg, interdisipliner sanatçı Koray Tokdemir ve kavramsal sanatçı Carlito Dalceggio de dahil olmak üzere çeşitli disiplinlerden sanatçıların işleri yer alıyor.

ISTANBUL’74’ün kurucu ortağı ve serginin küratörü Demet Müftüoğlu-Eşeli sergi hakkında şunları söyledi: “İnsanlık öykülerini ve farklı kültürleri birleştiren bir yol olarak doğa, birçok formda yaratıcı ifadeyi besler. Doğa ve dünya ile kurduğumuz ilişkiyi yeniden ele alan sanatçıların işlerinden oluşan ‘İnsan ve Doğa Arasında’, Ege doğası ile diyalog hâlinde sunularak, kişisel yaratıcı pratikleri keşfetmeye davet ediyor.”

​“İnsan ve Doğa Arasında” başlıklı karma sergiyi, 10 Eylül tarihine kadar Bodrum’da yer alan Maçakızı Otel’de ziyaret edebilirsiniz.

0
2191
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage