05 KASIM, PAZAR, 2023

İstanbul Sinema Müzesi’nde Star Wars Sergisi

Sinema tarihinin en çok izlenen serilerinden Star Wars hakkında bugüne kadar yapılmış en kapsamlı sergi, 1 Şubat 2024 tarihine kadar İstanbul Sinema Müzesi’nde sanatseverlerle buluşacak.

İlk serisi 1977 yılında çıkan Star Wars yapımları ile paralel olarak ilerleyen sergide, 40 yıl boyunca hayranları tarafından tasarlanan konstrüksiyonlar ve eşsiz objeler yer alıyor. Sergi, 600’den fazla parçayı Star Wars evreninin içine çeken çok yönlü anlatımı ile ortaya koyuyor. Sergide orijinal ürünlerin yanı sıra yüzlerce benzersiz koleksiyon parçası, gerçek boyutlu figür, kask, ışın kılıcı, imzalı maske, sanal gerçeklik deneyimi sunan alanlar, set dekorlarıyla hazırlanan mekânlar yer alıyor. Dünyanın en çok hasılatlı film serisi olarak tarihe geçen 12 yapımı konu alan koleksiyon, fanlarının gözünden Star Wars dünyasına odaklanıyor.

Sergide; 50’den fazla heykel, 120 figür, 30 gerçek ölçekli zırh ve giysi, filmde bulunan uzay gemisi savaşı, 25 adet modellenmiş ve elle boyanmış gerçek boyutta büst ve devasa yaratık figürleri ile benzersiz dioramalar, miğferler, oyuncular tarafından imzalı film maskeleri, posterler ve her biri bir sanat eseri olan birçok parça ziyaretçilerle buluşacak. Odağına hayranlarını alan Avrupa’nın en seçkin Star Wars koleksiyonu, Türkiye’den özel olarak seçilen koleksiyon parçalarına da ev sahipliği yapacak. Sergi süresince Star Wars yapımlarının gösterimleri, film okumaları ve belgesel gösterimleri gibi birçok farklı etkinlik de gerçekleştirilecek.

​Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen sergi 1 Şubat 2024 tarihine kadar İstanbul Sinema Müzesi’nin geçici sergi salonunda görülebilecek.

0
5884
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage