20 KASIM, PAZARTESİ, 2023

İstanbul Modern’in Söyleşi Serisi “Müzeler Konuşuyor” Devam Ediyor

İstanbul Modern’in “Müzeler Konuşuyor” serisinin ikinci konuğu Palazzo Grassi ve Punta della Dogana’nın operasyon direktörü Mauro Baronchelli olacak. Baronchelli “Venedik’teki Pinault Koleksiyonu: Kısa Bir Tarih” başlıklı sunumunu 24 Kasım Cuma günü saat 19.00’da İstanbul Modern Oditoryum’da gerçekleştirecek.

İstanbul’daki İtalya Başkonsolosluğu desteği ve İtalyan Kütür Merkezi iş birliğiyle düzenlenen “Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz İtalya” programına konuk olacak Mauro Baronchelli, yaklaşık 50 yıldır gelişmeyi sürdüren Pinault Koleksiyonu hakkında bilgiler aktaracak. Venedik Bienali sayesinde çağdaş sanat atlasının en önemli merkezlerinden olan Venedik’teki Palazzo Grassi ve Punta della Dogana’yı İstanbullulara operasyon direktörü Baronchelli anlatacak.

​İtalya’nın Bergamo kentinde belediyenin kültür politikaları için çalışmalar yürüten ve çeşitli sanat dallarına odaklanan proje ve etkinliklerde görev alan Baronchelli, aynı zamanda gençlerin sanata erişimi üzerine de çalışıyor. 2008 ve 2015 yılları arasında yenileme nedeniyle kapalı olan Accademia Carrara’nın yeniden açılışı sürecinde de görev alan Baronchelli, İstanbul Modern’de yapacağı konuşmada Palazzo Grassi ve Punta della Dogana’da düzenlenen sergilerden, kurumun işleyişinden ve geleceğe ilişkin planlarından bahsedecek.

0
647
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage