07 MAYIS, SALI, 2024

İstanbul Modern ve Sharjah Art Foundation’dan “İki Arada” Film Programı

Sharjah Film Platformu’nun yurt dışı etkinlikleri kapsamında, Orta Doğu ve Kuzey Afrika asıllı kadın yönetmenlerin filmlerinden oluşan “İki Arada” adlı program 9 –19 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Modern Sinema’da gösterilecek.

İstanbul Modern Sinema’nın Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Sharjah Art Foundation ile ortaklaşa gerçekleştirdiği "Sharjah Film Platformu Ötesi" adlı etkinlikler serisi İstanbul’da devam ediyor. Türk Tuborg A.Ş.’nin katkılarıyla, iki sanat kurumunun ortaklaşa hazırladığı projeyle ilgili bilgi veren İstanbul Modern Film Küratörü Müge Turan, “2021 yılında Türkiye’den beş kadın sinemacıyı ve filmlerini, Sharjah’ta izleyicilerle buluşturmuştuk. Bu kez Orta Doğu ve Kuzey Afrika asıllı kadın yönetmenlerin geçtiğimiz yıla damgasını vuran filmlerini İstanbul Modern’de izleyicilerle buluşturacağız. Altısı Türkiye'de ilk kez gösterilecek olan ve çoğunlukla belgesellerden oluşan seçki, kadın olma hallerine, kadının toplumsal ve kültürel rollerine odaklanıyor” dedi.

Dokuz filmden oluşan seçkide Malezya’nın Oscar adayı Kaplan Desenleri, Fas asıllı yönetmen Sofia Alaoui’den bir bilimkurgu örneği olan Aramızdalar ve annesinin İran’daki geçmişini ortaya çıkarmak isteyen Amerikalı bir yönetmenin hikâyesi Canım Benim dikkat çekiyor.

9 – 19 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Modern Sinema’da gerçekleşecek “İki Arada” adlı program hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
520
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage