14 OCAK, CUMA, 2022

İstanbul Havalimanı’nda Toplanan Atıklar Sanata Dönüştü

Sanatçı Deniz Sağdıç’ın atık malzemelerle ürettiği portrelerden oluşan “‘0’ Sıfır Noktası” sergisi üç ay boyunca İstanbul Havalimanı’nda sanatseverle buluşacak.

“‘0’ Sıfır Noktası” sergisinde sanatçı, İGA ve paydaşlarının markalarını taşıyan eski üniformalar, düğmeler, İstanbul Havalimanı’nda toplanan plastik kutular, poşetler gibi malzemeleri sanata dönüştürdüğü çalışmaları yer alıyor. İstanbul Havalimanı’nın Dış Hatlar Giden Yolcu alanında ziyarete açılan sergide yer alan eserler, farklı milletlerin özelliklerini taşıyan portrelerden oluşuyor. Deniz Sağdıç’ın ekibiyle birlikte yaklaşık dört aylık bir atölye çalışması ile ortaya çıkardığı 20 eser sergide izleyicinin beğenisine sunuluyor. İstanbul Havalimanı “‘0’ Sıfır Noktası” projesi ile doğa dostu yaşam alışkanlıkları konusunda ziyaretçilerine ilham vermeyi amaçlıyor. Eserlerin satışlarından elde edilen gelirin bir bölümü İGA’nın Kurumsal Sosyal Sorumluluk projelerine aktarılacak.

Deniz Sağdıç 2015’te başladığı “Ready-ReMade” başlıklı projesiyle; bireyin günlük yaşamda kullandığı, tüketerek bir kenara terk ettiği nesne ve objeler ile işlevini yitirmiş her türlü atığı sanatın kendi dünyasında eser olarak yeniden var etmeye çalışıyor. Sağdıç bu yöntemle, bireyin tüketim alışkanlıklarını yeniden sorgulamasını, kişi ve kurumlara “sürdürülebilirlik’’ konusunda ilham verebilmeyi, özel bilgi ve beceri isteyen malzemelerden öte günlük hayatta kullanılan, yakından tanınan malzemeler aracılığıyla birey için sanatı çok daha samimi bir düzeye kavuşturmayı, tüm alan ve sektörlerde olduğu gibi sanatın da sürdürülebilirlik meselesi olduğuna dikkat çekebilmeyi hedefliyor.

​Sanatçı Deniz Sağdıç’ın “‘0’ Sıfır Noktası” sergisini üç ay boyunca İstanbul Havalimanı’nda görebilirsiniz.

0
1333
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage