13 EYLÜL, PAZARTESİ, 2021

Istanbul Fringe Festival’de Çevrim İçi Etkinlikler

Bu sene 18 - 26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Istanbul Fringe Festival, hibrit bir programla fiziksel, dijital ve çevrim içi etkinlikleri sanatseverlerle buluşacak.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, İBB iştiraklerinden Kültür AŞ’nin Şehir Sponsorluğunda ve Hollanda Başkonsolosluğu’nun destekleriyle düzenlenen festival kapsamında şehrin farklı mekânlarında gerçekleşecek fiziksel gösterilerin yanı sıra çevrim içi olarak Mobilet Onlive üzerinden izlenebilecek profesyonel gösteri kayıtlarını da sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Ayrıca dijital mecralar için özel olarak üretilen işler de programda yer alıyor. Festival programına buradan, biletlerine ise buradan ulaşabilirsiniz.

Istanbul Fringe Festival’de Canlı Çevrim İçi Etkinlikler:

Arkadaş Aramıyorum

20 Eylül Pazartesi, 21:00
22 Eylül Çarşamba, 21:00

Fringe Zoom - Online Live

“Hüzünlü bir yanı da var tabii ama bu bir komedi. Uzun uzun kamera karşısında çalıştık ve Arkadaş Aramıyorum'u Zoom performanslarına uyarladık. Bora'nın ortamlarda nasıl tutunamadığını, yaşadığı uyum sorunlarını, Kenyalı saat satıcılarını, gerçek zenginleri, kırık kalpli satanistleri, erkek metresleri konuşmak için bekliyoruz!”

Yönetmen: Mine Çerçi
Yazan, Oynayan: Bora Öğünç

Somewhere only we know

21 Eylül Salı, 21:00
23 Eylül Perşembe, 21:00

Fringe Zoom - Online Live

“Bu eser, etten ve kemikten olan, bildiğimiz ve özlediğimiz sahne işlerine özlem içermektedir.
And if you have a minute, why don't we go
Talk about it somewhere only we know?
This could be the end of everything
So why don't we go? So why don't we go?”

Koreografi ve Performans: Ekin Tunçeli
Görsel ve Video: Buse Ceren Ekici
Müzik: Ekin Tunçeli
Teknik: Muhammed Ali Dönmez

Walkthrough: Istanbul (tibia x fibula)

25 Eylül Cumartesi, 18:00
26 Eylül Pazar, 18:00

Fringe Zoom - Online Live

“Birinci ve üçüncü şahıs macera oyunlarının görsel öğelerini kullanan Walkthrough, bir izleyici/kullanıcının, bir oyuncu/icracıyı canlı yayında bir web arayüzü üzerinden şehrin sokaklarında sözle yönlendirmesi fikrine dayanıyor. Dijital bir mecrada izleyici, oyuncu ve kullanıcıyı bir araya getiren performans, dijital bir bağın, başka bir yerde fiziksel bir değişime yol açmasına vesile oluyor. Walkthrough, şehri oluşturan yüzler, ilişkiler ve peyzajın bir parçası olarak bedeni ele alan, farklı uzamlar ve topoğrafyalar arasında paylaşılan bir flanör(z) deneyimi.”

​Yaratıcı ve İcracılar: Cansu Pelin İşbilen, Fatih Gençkal

0
1313
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage