14 OCAK, PERŞEMBE, 2021

Istanbul Fringe Festival 2021 İçin Açık Çağrı ve Çevrim İçi Atölye Serisi

Bu yıl üçüncü edisyonuyla hibrit bir festival olarak izleyiciyle buluşacak Istanbul Fringe Festival, açık çağrı açtı. Sanatçılar, fiziksel üretimleri için fiziksel kategoride, dijital platformlarda üretilmiş işleri için çevrim içi kategoride 28 Mart 2021 tarihine kadar başvuruda bulunabilecekler.

Istanbul Fringe Festival 2021 – Hybrid, dokuz güne yayılacak programında dans, performans, tiyatro gösterilerinin yanı sıra çocuk oyunları ve atölye çalışmalarına da ev sahipliği yapacak. Uluslararası Fringe Topluluğu'nun bir parçası olan festival programında ayrıca sanatçı buluşmaları ve partiler de yer alacak.

Ayrıca Istanbul Fringe, iki haftada bir çevrim içi olarak gerçekleştirilecek bir atölye serisi başlatıyor: Ev Yapımı Fringe Atölyeleri. Serinin ilk etkinliği LifeOnline Concept iş birliğiyle düzenlenecek "Mobilite & Fleksibilite Atölyesi" 16 Ocak Cumartesi saat 14.00-15.30 arasında yapılacak. Pandemi dolayısıyla evde geçirilen vakitte hareketsiz kalan kas ve eklemleri rahatlatmak için, LifeOn Concept’in fizyoterapistleri eşliğinde gerçekleştirilecek atölyede teorik ve pratik içerikler yer alacak. Zoom üzerinden yapılacak atölyenin biletlerine tiyatrolar.com.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Istanbul Fringe Festival, tüm dünyada olduğu gibi çeşitliliği ve özgünlüğü İstanbul'un kent dinamiği ve çok kültürlü doğasıyla buluşturuyor. İlk yılında 22 performans, 6 workshop ve 3 partiyle, 19 farklı destekçi mekanda, 3000’den fazla seyirciyi bir araya getiren festival, ikinci yılında pandemi koşullarına bağlı olarak dijital ortama taşındı. Türkiye’de performans sanatları alanında tamamen dijital ilk festival olan Istanbul Fringe Festival 2020 Online, 30 binden fazla seyirciye ulaştı. Çoğulcu ve disiplinlerarası bir temele dayanan Istanbul Fringe Festival, yeni ve dinamik olanı kültür ve sanat yoluyla arayan katılımcılarını, çoğulcu ve yenilikçi bir atmosfere davet ediyor.

​Başvuru ve festival programını takip etmek için web sitesiniFacebook ya da Instagram hesaplarını ziyaret edebilirsiniz.

0
1460
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage