06 NİSAN, PAZARTESİ, 2020

İstanbul Bienali Sanatçı Filmlerini Erişime Açıyor

İstanbul Bienali, geçmiş bienallere katılan sanatçılarla iş birliği yaparak her cuma iki sanatçının filmini 7 günlüğüne online erişime açıyor. Bu kapsamda ilk olarak Basim Magdy’nin Dünyayı Anlamak İçin 13 Temel Kural ve Volkan Aslan’ın Evim Evim Güzel Evim filmleri 10 Nisan 2020’ye kadar izleyicilerle buluşuyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 1987 yılından beri aralıksız düzenlenen İstanbul Bienali, içinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte de sanatseverleri yalnız bırakmıyor. 33 yıllık serüveninde birçok dalgalanma yaşamasına karşın izleyiciyle buluşmaya devam eden bienal, bu yıl otuzu aşkın filmden oluşan özel bir seçkiyle online olarak sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Birçok önemli sanatçıyı bir araya getiren seçki, geçtiğimiz yılın gösterimlerini de tekrar izleme imkânı sunuyor.

İstanbul Bienali’nin sanatçılarının desteğiyle gerçekleştirdiği film seçkisi: Halil Altındere, Francis Alÿs, Volkan Aslan, Ozan Atalan, Alper Aydın, Rossella Biscotti, Kristina Buch, Vajiko Chachkhiani, Jonathas de Andrade, Elmas Deniz,  Jonah Freeman & Justin Lowe, Jorge Galindo & Santiago Sierra, Theaster Gates, Suzanne Husky, Pierre Huyghe, Emre Hüner, Rashid Johnson, Armin Linke, Maider López, Basim Magdy, Melvin Moti, Georgie Nettell, Erkan Özgen, Zeyno Pekünlü, Cheng Ran, Mika Rottenberg, Pelin Tan ve Anton Vidokle, Kaari Upson, Adrián Villar Rojas ve Phillip Zach gibi sanatçıların filmlerini izleyicilerle buluşturuyor.

Bienal ve gösterimler hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz: bienal.iksv.org

0
2008
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage