25 MART, PAZARTESİ, 2024

İş Sanat’ın Gala Konserinde Yıldız İsimler Sahne Alacak

İş Sanat, Türkiye İş Bankası’nın 100. yılında, dünyanın önemli seslerinden Plácido Domingo’yu 28 Mayıs Salı akşamı saat 20.30’da Volkswagen Arena’da müzikseverlerle buluşturacak. Murat Karahan ve Elena Stikhina’nın sahnede olacağı konsere, orkestra şefi Carlo Tenan yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik edecek.

Müzik tarihinde, yüzyılın en büyük seslerinden biri olarak kabul edilen Plácido Domingo, opera kariyerinin yanı sıra orkestra şefliğiyle de klasik müziğin yaşayan en büyük efsaneleri arasında yer alıyor. Yarım yüzyılı aşkın kariyeri boyunca dünyanın en önemli sahnelerinde 150’den fazla eserde rol alan Plácido Domingo, 4.400’ü aşkın performans gerçekleştirdi. Çoğu opera kayıtlarından oluşan 100’ü aşkın albüm çalışmasına imza atan Domingo, 12 kez Grammy Ödülü’nün sahibi oldu. Uluslararası müzik arenasında büyük kitlelere ulaşan ve eleştirmenler tarafından “Rönesans adamı” olarak tanımlanan Domingo, kariyeri boyunca onursal unvanlar ve sayısız prestijli ödüle layık görüldü.

Tenor Murat Karahan konserde Domingo ile birlikte dinleyicilerle buluşacak. Bilkent Üniversitesi’nde doktora düzeyindeki müzik eğitimi yanında, Santa Cecilia Akademisi’nde soprano Renata Scotto ve Akademi başkanı Prof. Bruno Cagli' nin de özel öğrencisi olan Karahan bugüne kadar, Berlin Staatsoper, Berlin Deutscheoper, Münih Bayerische Staatsoper, Opera Frankfurt, Wiener Staatsoper, Teatro di San Carlo Napoli, Teatro Massimo Palermo, Teatro Regio Torino, Arena di Verona, Teatro Regio Parma, Madrid Teatro Real, Las Palmas Opera, Bolshoi Theatre, Latvian Opera gibi dünyanın en önemli sahnelerinde Tosca, Il Trovatore, Aida, Turandot, Carmen, Cavalleria Rusticana, Macbeth, Manon Lescaut gibi 40’tan fazla eserin başrolüne sahip çok geniş repertuvarı ve Türk müziğinden dünya müziğinin seçkin örneklerine uzanan çeşitlilikteki özgün performanslarıyla sahne alıyor.

Soprano Elena Stikhina, Moskova Konservatuvarı ve Galina Vishnevskaya Opera Şan Merkezi’nde eğitim aldı. 2016’da Plácido Domingo’nun Operalia yarışmasında ödüller kazanan sanatçı Mariinsky Tiyatrosu’nun Primorsky Sahnesi’ndeki ilk sahne deneyiminin ardından, yine Mariinsky Tiyatrosu’ndaki Salomé performansı ile Onegin Ödülü ve 'Golden Soffit' Tiyatro ödülü kazanarak Mariinsky’nin bir üyesi oldu. Helsinki’deki Finnish National Opera'da ve Paris Opéra'da Tatyana (Eugene Onegin), Berlin State Opera'da Mimì (La bohème), Metropolitan Opera'da Suor Angelica'nın başrolü gibi birçok önemli performansa imza attı.

Türkiye’nin önde gelen senfonik topluluklarından Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 1999 yılında Gürer Aykal tarafından kuruldu. Aykal’ın onursal şefliğindeki orkestra, orkestra şefleri Sascha Goetzel ve Patrick Hahn’dan sonra 2023 yılında İtalyan şef Carlo Tenan ile konserlerini sürdürüyor.

​28 Mayıs Salı saat 20.30’da Volkswagen Arena’da gerçekleşecek konserin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

0
941
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage