01 KASIM, ÇARŞAMBA, 2023

İş Sanat Yeni Konser Sezonunu 100. Yıl Gala Konseri İle Açıyor

İş Sanat, Cumhuriyet’in 100. yılına özel düzenlenen, orkestra şefi Tolga Atalay Ün yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile dünyaca ünlü tenor Murat Karahan’ın 100. Yıl Gala konseriyle 2 Kasım’da yeni konser sezonunu açıyor.

Kasım ayından haziran ayına kadar devam edecek sezonda, pek çok yerli ve yabancı sanatçı İş Sanat sahnesinde dinleyicilerle buluşacak. İş Sanat sahnesinin klasik konserlerine Kronos Quartet’ten Aleksey Igudesman’a, Giuliano Carmignola’dan Timothy Chooi’ye kadar birçok önemli isim konuk olacak. Caz ve dünya müziğinin yıldız isimleri Luz Casal ve Cécile McLorin Salvant da İş Sanat’ın konser programında yer alıyor. Parlayan Yıldızlar’ın genç isimlerinden şiir dinletilerine, türkülerden Viyana valslerine kadar pek çok etkinlik yeni sezonda sanatseverlerle buluşacak.

İş Sanat, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Karahan ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Cumhuriyet’in 100. yılına özel bir konserle sezonu açıyor. Orkestra şefi Tolga Atalay Ün’ün yöneteceği konserde sevilen opera aryalarından, türkülere uzanan zengin bir repertuvar dinleyicilerle buluşacak. Konser, 2 Kasım Perşembe saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Dünyaca ünlü topluluk Concerto Köln ile klasik müzik sahnesinin önemli virtüözlerinden Giuliano Carmignola 15 Aralık Cuma 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak. Grammy ödüllü Concerto Köln, bu konserde bir başka Grammy’li sanatçı Giuliano Carmignola’ya eşlik edecek.

Klasik ve çağdaş müziğin öncü toplulukları arasında yer alan Kronos Quartet, bir araya gelişlerinin 50’inci yılını kutladıkları dünya turnesi kapsamında 16 Ocak Salı saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda sahne alacak.

Billie Holliday, Ella Fitzgerald gibi caz müziğin dünyaca ünlü kadın sanatçılarının izinden giden Cécile Mclorin Salvant, 7 Kasım Perşembe günü İş Kuleleri Salonu’nda dinleyicilerle buluşacak. Konserde Salvant’a, Sullivan Fortner (piyano), Yasushi Nakamura (bass), Savannah Harris (davul) eşlik edecek.

İş Kuleleri Salonu’ndaki geleneksel yeni yıl konseri 5 Ocak Cuma gerçekleşecek. English Chamber Orchestra ile Viyana Gala konserinde topluluk ve dansçılar vals ve polkalar ile rengârenk bir gece yaşatacak.

Viyana Senfoni Orkestrası müzisyenleri tarafından kurulan, bağımsız oda orkestrası Wiener Concert-Verein, 2019 yılı Queen Elisabeth Keman Yarışması birincilik ödülünün sahibi Timothy Chooi ile İş Sanat ev sahipliğinde 7 Şubat Çarşamba saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda seyircisiyle buluşacak. Klasik ve romantik dönemin eserlerinin seslendirileceği konseri solistliği de üstlenen Timothy Chooi yönetecek.

Keman virtüözü, besteci ve komedyen Aleksey Igudesman İş Sanat’a özel hazırladığı “Beethoven and More” (Beethoven ve Daha Fazlası) başlıklı konserle 16 Nisan Salı saat 20.30’da Atatürk Kültür Merkezi, Türk Telekom Opera Salonu’nda dinleyicilerle buluşacak. Igudesman’ın yönetimindeki 100 kişilik Romanian National Youth Orchestra, Boğaziçi Caz Korosu ve sürpriz isimler bu yolculukta sanatçıya eşlik edecek.

Franz Lizst Akademisi’nin seçkin müzisyenlerinin kurduğu Anima Musicae Oda Orkestrası ve Macar asıllı kemancı Gwendolyn Masin’i 17 Nisan Çarşamba saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak.

Orkestra şefi Rengim Gökmen yönetimindeki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, piyano sanatçısı Rüya Taner’in solist olarak yer alacağı konser ile 5 Mart Salı 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda dinleyicilerle bir araya gelecek.

Pedro Almodovar’ın Oscar ödüllü Yüksek Topuklar filminde seslendirdiği “Piensa en mi” şarkısıyla adını dünyaya duyuran, İspanya’nın dünyaca ünlü pop-rock sanatçılarından Luz Casal, 30 Kasım Perşembe 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda dinleyicilerle buluşacak.

Sesi ve piyano başında sergilediği sahne performansıyla tanınan Karsu, yılın son konserinde İş Sanat seyircisiyle buluşacak. Piyanist, besteci, söz yazarı ve şarkıcı Karsu’nun, İş Sanat’a özel hazırladığı “Dünya’nın Sesleri” başlıklı konser 28 Aralık Perşembe 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleşecek.

Halk müziğinin usta sanatçılarından Coşkun Karademir, konuk sanatçıları Buray ve Ceylan Ertem ile “Dost Meclisi” başlıklı Türk halk müziği konserinde 15 Kasım Çarşamba saat 20.30’da, İş Kuleleri Salonu’nda dinleyicilerle buluşacak.

Türk halk müziğinin önemli isimlerinden Kubat, konuk sanatçı Canan Çal ile 7 Aralık Perşembe saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda seyircilerle bir araya gelecek.

Dünyaca ünlü müzisyen Luis Bravo’nun tango dans topluluğu “Forever Tango”, 23 Mayıs Perşembe, İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleştireceği gösterisiyle izleyicilerin karşısına çıkacak. Broadway’de en çok sahne alan gösterilerden biri olan Forever Tango, 12 dansçı ve 9 müzisyenden oluşuyor. 

Edebiyatımızın unutulmaz eserlerinin müzik ile harmanlandığı dinletiler bu sezon da İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleştirilecek. Atilla Birkiye’nin düzenlediği, Serdar Yalçın’ın müzik direktörlüğünü üstlendiği ve Mehmet Birkiye’nin sahneye uyarladığı dinletiler, İş Sanat’ın YouTube kanalından da yayımlanacak. 27 Kasım’da Nâzım Hikmet, 11 Aralık’ta Âşık Veysel, 22 Ocak’ta Ahmet Muhip Dıranas, 19 Şubat’ta Nezihe Meriç, 15 Nisan’da Melih Cevdet Anday’ın eserlerinden derlenen şiir ve hikâye dinletileri sahnede olacak.

MaNga ile başlayan İş Sanat’ın Cuma İş Çıkışı konserlerinde 22 Eylül’de Sibel Tüzün, 6 Ekim’de Yaşar, 13 Ekim’de ise Pinhani sahne alacak. Cuma İş Çıkışı konserleri yeni yılın gelişini de İstanbul ve Ankara’da seyircileriyle kutlayacak.

İş Sanat’ın kariyerlerinin başındaki müzisyenlere sahne deneyimi sunarak destek olmak amacıyla gerçekleştirdiği Parlayan Yıldızlar konserlerinin seçmeleri tamamlandı. Seçmelerin ardından 16 genç müzisyenin sezon boyunca İş Kuleleri Salonu’nda vereceği ücretsiz konserlerin ilki 20 Kasım’da düzenlenecek.

​İş Sanat etkinlikleri hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
1345
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage