15 EYLÜL, SALI, 2020

İpek Yolu’nun Öteki Ucundan Hikâyeler

İstanbul Modern Sinema, Türk Tuborg AŞ’nin katkıları ve Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’nun iş birliğiyle Çin sinemasının güncel filmlerinden oluşan bir seçkiyi 17 ile 27 Eylül 2020 tarihleri arasında izleyicilerle buluşturacak. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan seçkideki filmler, Çin toplumunun içinden geçtiği güncel sosyo-ekonomik dönüşümü farklı konu ve karakterler yoluyla işlerken Çin sinemasının güncel sinemadaki karşılığının ne olduğu da tartışmaya açılacak.

“Hikâye Çin’de Geçiyor” başlıklı film programı, sinemaseverlere son dönemin ön plana çıkan Çin yapımı filmlerden oldukça güncel bir seçki sunmaya hazırlanıyor. Diao Yinan’dan Lou Ye’ye, Wang Xiaoshuai’dan Lulu Wang’a kadar birçok önemli yönetmenin yakın dönem yeni işlerini bir araya getiren seçki, aynı zamanda usta oyuncu kadroları ve görselleriyle de dikkat çekiyor. Programa dâhil edilen birçok filmin kazandığı ödüllerle de son döneme damga vurduğu da hemen göze çarpıyor.

Programda yer alan filmlerden Cannes’da Altın Palmiye’ye aday olan Güney İstasyonunda Randevu hem rakip çeteler hem de polisten kaçan bir gangsterin hikâyesini kara film kodlarıyla anlatıyor. Zu Feng’in polis dramı Changsha Yazı emekliye ayrılmak üzere olan bir polis dedektifine odaklanıyor. Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan için yarışan Tehlikeli Oyun Çin sinemasının efsane oyuncularından Gong Li’yi 1940’lı yıllarda geçen bir casus hikâyesinde başrole koyuyor. Tibetli yönetmen Pema Tseden’in yeni filmi Balon ise kırsalda yaşayan bir ailenin politik gerçeklikle tinsellik arasında yaşadıkları maddi ve manevi çatışmaları ince bir sinema diliyle aktarıyor.

​Film programı ve gösterimler hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
2364
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage