29 EYLÜL, CUMA, 2023

“İO” Oyunu 3 ve 4 Kasım’da DasDas’ta

DasDas’ın ev sahipliğinde düzenlenen İO Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında, Theodoros Terzopoulos’un hem yönetmenliğini yaptığı hem de sahnede olduğu İO oyunu, 3 ve 4 Kasım’da İstanbul’da ilk kez sahnelenecek.

DasDas, eylül ayında La Reprise ve Gılgamış oyunları ile başladığı İO Uluslararası Tiyatro Festivali’ne kasım ayında da yeni oyunlarla devam ediyor. Etel Adnan tarafından usta yönetmen Theodoros Terzopoulos için yazılan İO, küçük bir mekânda büyük bir enerji ile sahnelenen bir performans olarak tanımlanıyor. Köklerinden kopmuş bir kadının, İO’nun, sürgünlüğünün sessiz acısının, mücadelesinin anlatıldığı oyunda Aglaia Pappa’ya sahnede Theodoros Terzopoulos eşlik ediyor.

Tiyatroyu daha geniş kitlelere ulaştırıp Türkiye’deki tiyatro üretimine katkı sağlamayı, yıl içerisinde prömiyerini gerçekleştirecek yerli yapımları ve birçok uluslararası tiyatro, dans performans gösterilerini Türkiye’de sanatseverlerle buluşturmayı hedefleyen DasDas, İO Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında ev sahipliği yapacağı yeni gösterileri önümüzdeki günlerde duyuracak.

​3 ve 4 Kasım’da DasDas’ta sahnelenecek İO oyununun biletlerini Mobilet üzerinden satın alabilirsiniz.

0
841
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage