25 MAYIS, PAZARTESİ, 2020

İmparatorluktan Cumhuriyete Bir Aile Serüveni

SALT, 2014 yılında SALT Galata'da gerçekleştirilen “Arşivi Parçalamak: Bir Osmanlı Ailesinde Temsil, Kimlik, Hafıza”  projesinin bir bölümü olan “Moderni Sergilemek”i çevrim içi olarak sanatseverlerle buluşturuyor. Proje ağırlıklı olarak geç Osmanlı döneminden Türkiye Cumhuriyeti’ne üç kuşağı kapsayan Said Bey Arşivi’nin 1900-1940 dönemini merkezine alıyor.

Bir imparatorluğun cumhuriyete evrildiği zorlu bir süreci odağına alan “Moderni Sergilemek”, aynı zamanda bir ailenin de serüvenini izleyiciyle buluşturuyor.  Aile üyelerinin kendi hafızalarını nasıl oluşturduğu ve sakladığını açıkça ortaya koyan sergi, bu hafızanın erken cumhuriyet döneminde ne gibi zorluklarla yüzleştiğini de açıklıyor. Said Bey’in kızının torunu Nesrin’in eşi Mehmet Ali Bağana’nın çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşturulan albümler ise sanatseverlere zamanın ruhunu olduğu gibi hissetme şansı sunuyor.

​“Moderni Sergilemek” arşivine buradan ulaşabilirsiniz:  https://artsandculture.google.com/exhibit/moderni%CC%87-sergi%CC%87lemek/QQnw7UgX?hl=tr

0
1460
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage