19 ŞUBAT, CUMA, 2021

İKSV’den Gençler İçin Stop-Motion Animasyon Atölyesi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) bünyesinde, kültür-sanat etkinliklerine erişim ve katılım imkânlarını artırmayı amaçlayan İKSV Alt Kat, İstanbul Film Festivali iş birliği ve Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği’nin desteğiyle 14-18 yaş arası gençlere yönelik çevrim içi stop-motion animasyon atölyesi düzenliyor.

Belgesel yönetmeni ve eğitmen Doğa Kılcıoğlu’nun yürüteceği atölye kapsamında gençler animasyon film yapım süreçleriyle tanışacak ve stop-motion tekniğiyle kısa filmler üretme fırsatı yakalayacaklar. “Yarın Nasıl Bir Dünya’ya Uyanacağız?” sorusu çerçevesinde içinde bulunduğumuz ekolojik krizi ve gezegenin geleceğine dair senaryoları odağına alacak atölyede katılımcılar basit teknikler ve dijital uygulamalar kullanarak yaratıcı üretimler yapacaklar.

Atölye boyunca stop-motion tekniğiyle üretilecek kısa animasyon filmler, bu yıl 40. yaşını kutlayan İstanbul Film Festivali’nin sosyal medya kanalları ve İKSV YouTube kanalında yayımlanacak. Mart, nisan ve mayıs aylarında 4’er haftalık 3 farklı dönemde gerçekleşecek atölyeye her dönemde 15 katılımcı olmak üzere 14-18 yaşlarında toplam 45 katılımcı davet edilecek. Haziran ayında atölyeler bittikten sonra ise çevrim içi gala düzenlenecek. Seçilen kısa filmlerin gösteriminin yapılacağı bu galaya İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan ve sinema sektöründen sürpriz konuklar katılacak.

Mart-Haziran döneminde çevrim içi olarak ücretsiz düzenlenecek atölyeye 2 Şubat saat 23.59’a kadar buradan başvurabilirsiniz. Atölyeye katılmaya hak kazananlar ve atölye tarihleri ise 1 Mart haftası açıklanacak.

0
1608
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage