24 HAZİRAN, ÇARŞAMBA, 2020

İKSV UNESCO Kültürel Çeşitlilik Uluslararası Fonu’nu Almaya Hak Kazandı

İKSV, kültür politikaları çalışmaları kapsamında hazırlanan Kültür Hattı isimli projesiyle UNESCO Kültürel Çeşitlilik Uluslararası Fonu’nu almaya hak kazandı. 60 ülkeden gelen 480 proje başvurusu arasından bağımsız uzmanlar tarafından seçilen 9 projeden biri olan Kültür Hattı, Türkiye’den bu fonu almaya hak kazanan ilk çalışma olarak da önemli bir başarı elde etti.

İKSV, UNESCO 2005 Kültürel İfadelerin Çeşitliliği Sözleşmesi’nin 18. maddesi gereğince hayata geçirilen Kültür Hattı projesiyle birlikte kültürel ifadelerin çeşitliliğine alan açmayı ve kültür profesyonellerinin kapasitelerini güçlendirmeyi hedefliyor. Bu amaç doğrultusulda oldukça geniş bir saha araştırması yapan kurum, herkese açık çevrim içi bir dijital platform için çalışmalarını sürdürüyor. Hazırlanan platform ile Türkiye’nin her yerinden kültür sanat profesyonellerini arada hiçbir engel olmadan bir araya getirilmesi planlıyor.

Sivil toplum örgütlerinden kamu kurumlarına kadar birçok farklı organizasyonu bir araya getiren proje, kurum tarafından gerçekleştirilecek çevrim içi eğitimlerle ileriki aşamalara taşınacak. Proje kapsamında edinilen bilgilerin dijital platformlar üzerinden paylaşılarak bilgilerin sürdürülebilir olması sağlanacak.

​Türkiye Avrupa Vakfı’nın (TAV) da ortakları arasında yer aldığı Kültür Hattı projesi, Temmuz 2020 ile Temmuz 2022 tarihleri arasında hayata geçirilecek.

0
2257
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage