02 NİSAN, PERŞEMBE, 2020

İKSV Çocuk Kitapları Dijital Erişime Açıldı

İKSV’nin Bernard van Leer Vakfı’nın desteğiyle sürdürdüğü “Erken Çocukluk Gelişimi ve Kültür-Sanat” projesi kapsamında yayımladığı festival ve bienallerle bağlantılı çocuk kitapları, dijital mecralarda çocuklarla buluşuyor.

Festivaller ve bienallerde ücretsiz olarak yayımlanan kitaplar, dijital kanallarda yer alan animasyon ve seslendirmeleriyle birlikte daha çok çocuğa ulaşması için ücretsiz olarak erişime açıldı. 47. İstanbul Müzik Festivali için kapsamında hazırlanan "Fanfar - Müzikli Bir İstanbul Masalı" ve 15. İstanbul Bienali’nde yayımlanan "Opti ile Pesi: Komşuluk Şarkısı" kitaplarının animasyonları İKSV Alt Kat web sitesi, İKSV Youtube sayfası ve İKSV mobil uygulamasından izlenebiliyor. Ayrıca web sitesinden animasyonları izlemenin dışında, kitapların ünlü isimler tarafından seslendirmelerine de ulaşılabiliyor.

16. İstanbul Bienali’nin çocuk kitabı “Opti ile Pesi: Bu Dünya Hepimizin” animasyonu 2 Nisan Perşembe günü (bugün) ve 23. İstanbul Tiyatro Festivali çocuk kitabı “Tiyatroda Bir Gün” animasyonu ise yine nisan ayında aynı mecralarda yayımlanarak çocuklarla buluşacak.

​3 Nisan Cuma günü, saat 15.00’ten itibaren İKSV Alt Kat’ın Instagram sayfasında “Opti ile Pesi: Komşuluk Şarkısı” ve “Opti ile Pesi: Bu Dünya Hepimizin”in kitaplarının yazarı Yekta Kopan, kitapları çocuklar için canlı yayında okuyacak. Yayında aynı zamanda kitapların çizeri Gökçe Akgül de izleyenlerle beraber karakterlerin çizimlerini yapacak.

0
1718
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage