10 OCAK, PAZARTESİ, 2022

İklim Krizinin ABC’si

Yoram Bauman'ın yazdığı ve Grady Klein'ın resimlediği iklim ve iklim değişikliği hakkında bilinmesi gerekenleri anlatan çizgi roman İklim Krizinin ABC’si, Tuğba Elçin'in Türkçeye çevirisiyle Yeni İnsan Yayınevi’nin Yuvam Dünya Serisi'nde yayımlandı.

Çizgi roman, iklim ve iklim krizi hakkında tüm detayları çizgilerle ve özet hâlinde verirken, “Ne yapmalı?” sorusuna da seçenekler sunuyor.

““İklim Krizinin ABC’si” yetişkinler için yazıldı ama okumayı bilen çocuklar da bu kitapta çok şey bulacaklardır. Bize kalırsa, insanlığın önündeki en büyük mesele iklim krizidir. Bu kriz gelecekte değil şimdi gerçekleşen bir yıkımdır. Engellemek elbette mümkün. Ancak başarmak için hemen harekete geçmek gerekiyor. Eğer iklim uzmanı değilseniz, bu çizgi roman size iklim ve iklim değişikliği hakkında bilmeniz gereken tüm detayları çizgilerle ve özet hâlinde veriyor. Daha önemlisi ise “Ne yapmalı?” sorusuna seçenekler sunuyor. Büyükler için çizgi roman olunca haliyle bol bol espri ve ince ince eleştiri de var. Alınmaca darılmaca yok ama…”- (Tanıtım Bülteninden)

0
1310
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage