14 EKİM, ÇARŞAMBA, 2020

İki Şehrin Bir Bilinçaltında Kıyaslanması

Sosyal ve antropolojik açıdan önemli bulduğu metropol yaşantısı ve duvarların dinamiğinden hareketle üretimlerini gerçekleştiren Olcay Kuş’un yedinci kişisel sergisi “Yürüye Yürüye” 7 Kasım 2020 tarihinde Art On İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak.

2018’de İstanbul’dan Berlin’e taşınan ve çalışmalarını yeni bir şehirde, farklı bir çevrede sürdüren, sergisini kendi geçiş sürecinin bir kaydı olarak ele alan Olcay Kuş, şehrin dokusundan ve sokakların ritminden hareketle üretimlerini gerçekleştiriyor. Bir şehri terk edip başka bir şehre taşınmak, yer değiştirmek sanatçının İstanbul’dan Berlin’e taşınmasından sonraki bu süreçte işlerine doğrudan etki ediyor. Sanatçı İstanbul’da ürettiği çalışmalarında şehrin kaosundan ve hızın ritminden faydalanarak resim yüzeyindeki katmanlarda ve harekette kendini görünür hâle getiriyor. Kuş’un Berlin’de ürettiği işler ise İstanbul’daki işlerinde yer alan politik gündemler ve medyadaki yansıma biçimlerinden sıyrılarak resmini hafifletiyor ve eserlerinde serbest ve yalın bir kompozisyon hâkim oluyor. “Yürüye Yürüye” sergisinde Olcay Kuş iki şehir ve iki gündelik hayat pratiği arasında fark edişlerini yürüyerek anladığı, sindirdiği bir sürecin çıktılarını seyirciyle buluşturuyor. Serginin, iki şehrin bilinçaltındaki bir kıyaslaması gibi ortaya çıktığını belirten sanatçı, son dönem işleri için şunları söylüyor: “Mimarisinden insanlarına, politikasına, dilinden günlük yaşantısına, sokaklarında, duvarlarında gördüğüm imgelerin geldiğim yer ile kıyaslamasını yapıyorum ve yansıtıyorum.”

​Olcay Kuş’un yedinci kişisel sergisi “Yürüye Yürüye”, 7 Kasım – 5 Aralık 2020 tarihleri arasında Art On İstanbul’da görülebilecek.

0
2074
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage