01 KASIM, PAZARTESİ, 2021

İDOB’dan “Dört Mevsim” Balesi

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, sezonun ikinci bale eseri olarak Uğur Seyrek’in 2017 yılında Dünya Dans Günü kapsamında koreografisini yaptığı modern bale Dört Mevsim’i sanatseverlerle buluşturacak.

Aşkın dört mevsimini modern bale adımlarıyla sahneye taşıyacak olan Dört Mevsim, 2 ve 7 Aralık saat 20.00’de Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde, 4 Aralık’ta ise AKM Tiyatro Salonu’nda izleyiciyle buluşacak. Dört Mevsim balesinin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Dört Mevsim’in konusunu Uğur Seyrek ve Işık Noyan şöyle anlatıyor: “Antonio Vivaldi’nin müziği eşliğinde dansın estetiği ve çeşitli simgeler, metaforlarla zenginleştirilmiş anlatım gücüyle ‘Aşk’ın Dört Mevsimi’ sahneye yansıtılmaktadır. Dört solist çift, aslında tek bir kadın ve erkeği, daha da doğrusu tüm kadın ve erkekleri temsil etmektedir. Çünkü aşkın bazen kavurucu, bazen dondurucu, gelgitlerle dolu iklimi ve döngüsel olarak birbirini izleyen mevsimleri, o mevsimlerin yarattığı etki ve tepkiler, bir aşk ilişkisi içinde olan her kadın ve erkek tarafından kaçınılmaz olarak yaşanır.”

Yaratıcı Kadro:
Koreograf: Uğur Seyrek
Müzik: A. Vivaldi
Libretto: Uğur Seyrek / Işık Noyan
Kostüm Tasarımı: Çimen Somuncuoğlu
Sahne Düzeni ve Işık: Uğur Seyrek
​Işık Uygulama: Taner Aydın

0
1094
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage