08 HAZİRAN, CUMARTESİ, 2024

İçsel Bir Yolculuk: “Kendimi Buldum”

Jung koçu ve eğitmen Selmin Gök’ün kişiliğimizin gelişiminde baskın rol oynayan altı arketipi öykülerle karakterize ederek onları somutlaştıran ve içsel bir yolculuğa davet eden kitabı Kendimi Buldum: Arketiplerle Dönüşüm, Nova Kitap’tan çıktı.

Gök, bu kitabında Carol S. Pearson’ın en bilinen altı arketipi ele aldığı Jung psikolojisi klasikleri arasında gösterilen İçimizdeki Kahraman’dan ilham alıyor. Kendimi Buldum, zorlu bilinçdışı yolculuğunda dönüşüme yardımcı olacak samimi bir kılavuz sunuyor okuruna.

Kolektif bilinçdışında yer alan arketipler insanlığın ortak mirasıdır. İnsanın biricik kişiliğindeki bu ortak parçalar hayatın önemli eşiklerinde aynı şekilde hareket edebilir. Bu parçalar tıpkı vücudumuzun bir parçası gibi aktif olarak kullanılmalıdır. Bir bakıma kişinin potansiyellerini gerçekleştirmesinin diğer adıdır bu. Düşmanca dış koşullar ve içsel çatışmalar karşısında ne yapacaksınız? Savaşçı rolüne bürünüp mücadele mi edeceksiniz, yoksa gölgenize yenik mi düşeceksiniz? Fedakârlık bir süreden sonra kendinizi unutmak ve yalnızca karşı taraf için yaşamak anlamına mı gelecek? Korkularınız ve “alınyazınız” sizi kendinize mi esir edecek?

0
446
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage