27 KASIM, CUMA, 2015

İçinden Nehirler Geçen Boşluklar

Galeri Zilberman, Evrim Kavcar’ın “Boşluğun K”si adlı sergisini ağırlıyor. Sanatçının üçüncü Mardin Bienali’nde yaptığı bir yerleştirmenin uzantısı olan proje, 26 Aralık’a dek galerinin proje alanında görülebilecek.

Sanatçı, bienalde sergilediği projenin ilk aşamasında, yaşadığı şehir Mardin’deki “boşluk” kavramını şehirdeki diğer insanların düşünce ve duygularıyla soruşturarak bir psikocoğrafya araştırmasına çıkmıştı. Boşluğun çağrışımlarının neler olabileceğiyle, en çok nerede ve nasıl hissedildiğiyle ilgili bir sorunun peşine düşmüştü. Sanatçı o boşluk kavramını sorguladığı metinlerinde şöyle diyor:

“Doldurulamayan boşluklar. Tespit edildiği an doldurulan boşluklar. Hissedilen ama tanımlanamayan boşluklar. İçini cızlatan boşluklar. İçinden nehirler geçen boşluklar. İhtiyacın olan boşluklar. Zihni delik deşik eden, mekanları, yerleri, coğrafyaları delik deşik eden boşluklar. Boşluk, bir yeri deliyor, bambaşka bir yerden çıkıyor. Şekli değişiyor; yeri değişiyor. Boşluk, yüzyıllardır yaşamına kastedilenlerden kalan bir varlık olarak, taşlar kadar ağır.”

0
3093
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage