18 EKİM, PAZARTESİ, 2021

İç Sesi Dizginlemenin Yolları: “Geveze”

Ödüllü nörobilimci ve psikolog Ethan Kross’un sayısız vaka ve araştırmadan yararlanarak, iç sesi dizginlemek için basit ve uygulanabilir bir alet çantası hazırladığı kitabı Geveze – Kafamızın İçindeki Dırdırcı Ses ve Onu Dizginlemenin Yolları, Ayşegül Çetin’in çevirisiyle Domingo Yayınevi’nden çıktı.

Kross, iç sesimizin dizginlemek için aslında hep gözümüzün önünde olan ama farkında olmadığımız; kullandığımız sözcüklere, anlattığımız hikâyelere, sevdiklerimizle yaptığımız konuşmalara, alışkanlıklarımıza, hatta bazen tuhaf ritüellerimize gizlenmiş araçlara işaret ediyor. Geveze, özgün bir bakış açıları ve ipuçları veriyor. Okurun kendisiyle yaptığı konuşmaları sonsuza dek değiştirecek ve daha mutlu, daha üretken bir yaşam sürmesine yardımcı olacak bir kitap.

Benzersiz bir becerimiz var: içsesimiz. Hedeflerimize ulaşabilmemizi, yaratabilmemizi, mutluanlarımızı zihnimizde tekrar tekrar yaşayabilmemizi ve kim olduğumuzu tanımlayabilmemizi ona borçluyuz. Ama bu bilgelik kaynağı, en çok ihtiyaç hissettiğimiz anlarda en acımasız düşmanımıza dönüşebiliyor. Acı veren duyguları aklımıza sakız yapıyor, utanç dolu anlarımızı zihnimizde tekrar tekrar canlandırıyor, bizi düşüncelerimizin kıskacından kurtarmıyor, aksine sinsi bir şeyin doğmasına yol açıyor: dırdırcı içses.

Kullanılan görsel çalışma Penguin’den alınmıştır.

0
1285
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage