21 OCAK, CUMA, 2022

I ME CE’den Yeni Sergi: “I ME CE 2.0”

I ME CE, Barın Han’ın ev sahipliğinde 26 Aralık 2021 itibariyle başladığı bir aylık atölye çalışmasını sergiye dönüştürüyor. Seramik, video, enstalasyon, edebiyat, dans ve müzik gibi birçok farklı disiplinden üreticiyi bir araya getiren bu atölye sürecinin çıktıları ve üretim süresince kaydı tutulan arşivle beraber “I ME CE 2.0” başlığı altında 29 Ocak’a kadar Barın Han’da sanatseverlerle buluşuyor.

Esra Önel ve Mina Gürsel Tabanlıoğlu tarafından hayata geçirilen, ortak amaca hizmet etme usulü “imece”nin sanat alanında nasıl deneyimleneceğini sorgulayan sanat oluşumu I ME CE’nin Barın Han’ın ev sahipliğinde gerçekleştirdiği, sanatçının fikir sürecinden, eserin son formuna kadar tüm dönüşümünün kaydının tutulduğu ve izleyiciyle paylaşıldığı bu süreç̧, 21 Ocak’ta (bugün) ziyaretçilere tamamen açık hâle geliyor.

Açık çağrı ve davet yoluyla atölye çalışmasına dahil olan sanatçılar, çalışmalarında üç̧ temel fikirden yola çıkıyor; “Barın Han’ın mekânsal özellikleri, tarihi ve çevresi”, “Barın Yazı ve Cilt Atölyesi’nin kurucusu merhum Hattat Emin Barın’ın icraatları” ile “Bir aylık üretim sürecinde gerçekleşen kişiler arası ve mekanla olan etkileşimler”. Atölye boyunca ortaya çıkan eserler, açılış̧ gününe kadar tamamlanmak zorunluluğunu taşımıyor. Kimi eserler, sergi açılışından itibaren 29 Ocak tarihine kadar soyuttan somuta dönüşüm sürecine devam edecek. Mekânsal değişimi ön plana alan bu projeye atölye süresi boyunca yeni katılımcılar sürece dahil olabilecek.

“I ME CE 2.0” katılımcıları: Alican Bekoğlu, Alper Goldenberg, Berfin Bilken, Beybin Başerdem, Ce_lab, Çağla Meknuze, Ecem Arslanay, Ecem Karslı, Esra Önel, İrfan Muhassıloğlu, Kaan Walsh, Lara Erdir, LÜTFÜ, Mina Gürsel Tabanlıoğlu, Numan Okutan, Selin Nisa Açıkel, Umut Erbaş, Yunus Aras, Zeynep Aslanoba.

Atölye ve sergi sürecinin yazılı kaydı, akademisyen ve eleştirmen Ecem Arslanay tarafından tutuluyor. Bu yazı dizisi dört hafta boyunca Unlimited dergisinde yayımlanacak.

“I ME CE 2.0” başlıklı sergi 29 Ocak tarihine kadar 12.00 - 19.00 saatleri arasında Barın Han’da ziyaret edilebilir.

Adres: Boyacı Ahmet Sokak, NO: 4, Çemberlitaş/ İstanbul

Fotoğraflar: Kaan Walsh

0
771
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage