04 AĞUSTOS, PERŞEMBE, 2022

“Humor and Human” Sergisi Dizayn Art Gallery’de

Çeşme’de yer alan Dizayn Art Gallery, Nagihan Özel’in proje direktörlüğünü ve küratörlüğünü üstlendiği “Humor and Human” başlıklı karma sergiyi 5 - 22 Ağustos tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturacak.

“Humor and Human” başlıklı sergi; Ergin İnan, Bubi, Yiğit Yazıcı, Ekrem Yalçındağ, Alea Pınar Dupre, Fatih Yalın, Ayça Öksüm, Ali Emre Doğramacı, Rüya İdil Sincer ve Ege Ertükel’in farklı disiplinlerdeki eserlerinden oluşuyor.

Sadece düşünme yetisine sahip olan türe içkin olan yargı ve humor, var oluştan beri hiçbir pratik amaç gütmeksizin yalnızca hayranlık duygusu ile doğayı seyreden insanın, kör belirlenmişliklerin geniş kitlelere ulaşarak ele alma çabasına en estetik ve ussal manifestosudur. Yaşamda söylemesi güç, güzel olarak ifadesi olanaksız olan fenomenler yaşamın tümlüğüne dahildirler, bu fenomenlerin eksikliği yaşamın doğruluktan yoksunluğunu gösterir. Humor’un en olgunlaşmış biçimi ile dile gelen bu sergi, yaşamın içinden doğan mizahın, insanlıkla yaşıt olduğuna işaret ederken aynı zamanda yaratanın ve kavrayanın ortak çıktısı olduğuna da dikkat çekiyor. Sanatla uyanılan en derin dogmatik uykularının kesiştiği noktada yani sonsuzlukta birleşmenin ve sizlerle buluşmanın verdiği hazla izleyicileriyle buluşuyor.

“Humor and Human” başlıklı karma sergiyi 5 - 22 Ağustos tarihleri arasında Çeşme’de yer alan Dizayn Art Gallery’de ziyaret edebilirsiniz.

​Adres: Ilıca Mahallesi 5066 Sokak No: 5 Çeşme/İzmir

0
1421
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage