19 EYLÜL, CUMARTESİ, 2020

Hipnotize Heykeller

Anna Laudel, yeni sanat sezonunun ilk sergisi olarak 24 Eylül’den itibaren Berlinli sanatçı Anke Eilergerhard’in “Resilience” başlıklı sergisini sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Sanatçının kendine has bir teknikle ürettiği, sadece görme değil aynı zamanda dokunma, tat ve koku alma gibi duyularımızı da harekete geçiren özgün heykelleri, ziyaretçileri oldukça farklı heykellerden oluşan yeni bir dünya ile karşılaştırıyor. “Pigmented polyorganosiloxan” isimli özel bir silikon malzeme ve porselen kullanarak üretilen heykeller aynı zamanda izleyiciyi hipnotize ediyor.

Yakın zamanda Tempelhof-Schönberger-Berlin Sanat Ödülü’nün sahibi olan Anke Eilergerhard’in ilk defa Türkiye’de sergileyeceği yeni ve son dönem üretimlerinin yer aldığı “Resilience” sergisi; heykel, duvar rölyefi ve serigrafi dâhil olmak üzere sanatçının birbirinden farklı 30’ün üzerinde çalışmasını sanatseverlerle buluşturacak. Adını Türkçe’de “direnç/esneklik” anlamına gelen “resilience” kelimesinden alan sergi, bu kapsamda kırılgan görünümlerinin aksine dayanıklılık ve rezonans düşüncesini ön plana çıkaracak ve ziyaretçilere esnek zaman ve mekân fikrine dair ilginç önerilerde bulunacak. Eilergerhard’in çalışmalarında heykel ve renk arasında görülen geleneksel zıtlıklar, dinamik renk bulutları hâlinde birbirlerine dönüşerek ortaya oldukça sıra dışı işler çıkaracak.

​Anna Laudel, pandemi nedeniyle uygulanan sağlık önlemleri kapsamında güvenli bir sergi deneyimi için ziyaretçileri randevu ile kabul edeceğini açıkladı. Bu kapsamda galeriyle buradan iletişime geçerek 24 Eylül ile 27 Aralık 2020 tarihleri arasında Anke Eilergerhard’in “Resilience” sergisi için randevu alabilirsiniz: contact@annalaudel.gallery


0
2545
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage