25 TEMMUZ, PAZAR, 2021

Hermann Lenz’in Konferansları Türkçede

Hermann Lenz’in Frankfurt Dersleri’nin bir parçası olan konferansları Yaşamak ve Yazmak başlığı ile Ketebe Yayınları’nın Exlibris dizisinin on birinci kitabı olarak Fatih Tepebaşılı’nın çevirisiyle yayımlandı.

Kitabın içeriğini Lenz’in 1986 yılında Frankfurt Dersleri kapsamında verdiği konferanslar oluşturuyor. Bu konferanslarda Lenz, yazın dünyası ile hayatının yaratıcılığına etkileri paylaşıyor.

Kitap, Lenz’in yazma sürecine ve bu sürece kaynak oluşturan hayatına ışık tutuyor. Pek çok şiir, roman ve hikâye kitabı bulunan yazar, kendi hayatına dair detayları, kitaplarını yayımlatma sürecini, eleştirmenlerin yapıtlarını değerlendirme biçimlerini, çocukluğunu, yetişkinlik döneminde yaşadığı zorlukları tüm açık yürekliliğiyle paylaşıyor. Frankfurt Dersleri’nde bugüne kadar 80’e yakın sunumdan biri olan Yaşamak ve Yazmak beş konferanstan oluşuyor. Kitabın sonunda yer alan ve Hermann Lenz için önemli olan edebiyat ve düşünce dünyasından portreler ise yazar tarafından kitabın basım aşamasında ilave edildi.

0
1284
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage