13 OCAK, PERŞEMBE, 2022

Hazal Özgür’ün İlk Kişisel Sergisi “Saklambaç” Hazal Özkan Art Gallery’de

Hazal Özkan Art Gallery, genç sanatçı Hazal Özgür’ün “Saklambaç” başlıklı ilk kişisel sergisini 12 Şubat tarihine kadar sanatseverlerle buluşturuyor.

Renklerin etkileyici dünyasını ve renklerin ardında gizlenenleri gözler önüne seren serginin küratörlüğünü Hazal Özkan üstleniyor. Etkileşimli bir sanat deneyimi sunan sergide tek kişilik küçük stüdyoda, tek bir tuval tüm ziyaretçilerin dokunuşuna açık olacak. İzleyiciler bu dokunuşla, resim sanatı ile birincil dereceden ilişki kurarken, zamanda ve tuvalde iz bırakacak bir deneyimin parçası olma fırsatı bulacaklar. Sergide sanatçının 16 resim ve etkileşimli bir enstalasyonu yer alıyor. Hazal Özgür ilk kişisel sergisinde maskeleme tekniği ile tekrar, düzen, kontrol gibi biçimsel sorulara cevap vermeye çalışmakla birlikte Josef Albers’in renk teorisinden yararlanarak boyanın, yanıltıcı özelliklerini ön plana çıkarıyor.

Hazal Özgür, yoğunlaştığı alan olan soyut sanatı ise şöyle açıklıyor: “Benim için soyut sanatın en temelinde başarması gereken şey, negatif ve pozitif alan arasındaki diyalektik ilişkiyi ön plana çıkarması. Kendi kişisel hayatlarımızda ve hatta tarihi süreçlerde görebildiğimiz diyalektik bir ilişki bu. Anladığımız, ifade edebildiğimiz, görebildiğimiz her şey dilin içinde var oluyor. Dilin sınırları içinde gelişen, gerileyen, var olan ve yok olan sistemlerin birer parçasıyız. Dilin belirlediği bu alan pozitif ise, dil dışında kalan bir negatif alandan bahsetmek zorundayız. Bu negatif alan, biz göremesek de dilin içinde var olabilecek her şeyi belirliyor. Soyut resim bize bu ilişkiyi; şekil ve formların içlerini, dışlarının belirlediğini göstererek kanıtlıyor.”

Serginin küratörü Hazal Özkan ise şunları söyledi: “Hazal Özkan Art Gallery olarak Hazal Özgür’ün ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Hazal Özgür, oldukça yetenekli ve kavramsal altyapısı çok güçlü genç bir kadın sanatçı. Bu sergi hem renklerle hem de birbiri içine geçen çizgilerle değişen ve dönüşen bir görsel deneyim sunuyor. Renk, ışık ve boyanın materyal özelliklerinin öne çıktığı ‘Saklambaç’ta hiçbir rengin tekrar etmemesi de eserlerin ve sanatçımızın üretim sürecinin önemli özelliklerinden biri. Ziyaretçiler eserleri dikkatle incelediklerinde; ön planla arka planın sürekli değiştiğini, maskeleme tekniğinin keskin çizgileri arasında gizlenen fırça darbelerini gözlemleyebilirler. Herkesi, soyut sanatın sunduğu algısal özgürlüğün tadını çıkarmaya davet ediyoruz.”

Hazal Özgür’ün “Saklambaç” başlıklı ilk kişisel sergisini 12 Şubat tarihine kadar Hazal Özkan Art Gallery’de ziyaret edebilirsiniz.

​Adres: Vişnezade Mahallesi, Hüsrev Gerede Caddesi, Şehit Mehmet Sokak No:11 Maçka Business Center 1.Kat Beşiktaş/İstanbul

0
1672
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage