23 TEMMUZ, PERŞEMBE, 2020

Hayaletler Dünya Prömiyerini Venedik Film Festivali’nde Yapacak

Kısa filmleriyle tanınan Azra Deniz Okyay’ın ilk uzun metraj filmi Hayaletler, dünya prömiyerini 2 ile 12 Eylül 2020 tarihleri arasında düzenlenecek 77. Venedik Film Festivali’nde gerçekleştirecek. Film, festivalin Uluslararası Eleştirmenler Haftası bölümünde Geleceğin Aslanı Ödülü için yarışacak.

Türkiye genelinde saatlerce süren bir elektrik kesintisi sırasında geçen Hayaletler, bu karanlık süreçte yaşananları dört farklı karakterin birbirine geçen hikâyesi üzerinden anlatıyor. Hiphop dansçısı olmak isteyen Didem, belediyede temizlik görevlisi olarak çalışan İffet, kentsel dönüşümün fırsatçısı Raşit ve mahallenin çocuklarına gönüllü film dersleri veren Ela, İstanbul’un Sucular semtinde tesadüf eseri bir araya gelir ve tüm bu karakterler arasında oldukça ilginç bir etkileşim meydana gelir. Hayaletler, günümüz Türkiye’sine dair distopik bir portre çiziyor.

Azra Deniz Okyay’ın yazıp yönettiği, yapımcılığını Dilek Aydın’ın üstlendiği Hayaletler’in başrollerinde ise Nalan Kuruçim, Dilayda Güneş, Beril Kayar ve Emrah Özdemir yer alıyor. Görüntü yönetmenliğini Barış Özbiçer’in, kurgusunu Ayris Alptekin’in yaptığı filmin sanat yönetmenliğini Erdinç Aktürk, müziklerini de Ekin Üzeltüzenci üstlendi.

Hayaletler hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
1377
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage