28 EKİM, PERŞEMBE, 2021

Hasan Baran Kurtoğlu’nun İlk Kişisel Sergisi “Şeyin Anlatısı” İstanbul Edebiyat Evi’nde

Hasan Baran Kurtoğlu’nun “Şeyin Anlatısı” başlıklı ilk kişisel sergisi 5 Kasım - 3 Aralık tarihleri arasında Galeri Muaf’ın yeni mekânında sanatseverlerle buluşacak. İstanbul Edebiyat Evi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek sergi, Kurtoğlu’nun tuval üzerine yaptığı resimlerden oluşuyor.

Hasan Baran Kurtoğlu’nun işleri flu, parçalı ve katmanlaşma hâlleriyle hafızada önemsizmiş gibi görünen, bazı anları tetikleyen bir anlamlandırma çabasıyla bir araya geliyor. Büyük anlatıların aksine önemsiz, sıradan, hikâyesiz olma durumunu irdeliyor. Geçmişin bellekte yalınlıktan uzak, “şimdi”de anımsananın ne olduğuna yönelen eserler izleyiciye “Geçmiş, şimdi içinde üretildiğinde nasıl bir yanılsama bulur?” sorusunu soruyor. Sanatçı sergide kesin ve net olandan bir kaçışa hatıralarıyla, gerçeklik ile duyusal anımsamalara çağrıda bulunuyor. Kesin bir bildirimden kaçınan bu parçalar havuzu sayısız flu kurguyu da beraberinde getiriyor.

​Hasan Baran Kurtoğlu’nun “Şeyin Anlatısı” başlıklı ilk kişisel sergisini 5 Kasım - 3 Aralık tarihleri arasında İstanbul Edebiyat Evi’nde ziyaret edebilirsiniz.

0
1243
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage