08 KASIM, ÇARŞAMBA, 2023

Handan Börüteçene’nin “Üç İç Denizin Ülkesi” Sergisi Salt Beyoğlu’nda

Handan Börüteçene’nin bugüne kadarki en kapsamlı sergisi “Üç İç Denizin Ülkesi”, 14 Nisan 2024 tarihine kadar Salt Beyoğlu’nda sanatseverlerle buluşuyor.

Kırk yılı aşkın süredir kararlı biçimde arkeoloji, tarih ve doğa odağında üreten Handan Börüteçene’nin “Üç İç Denizin Ülkesi” başlıklı sergisi, sanatçının mezuniyet projesi için yaptığı erken dönem işlerinden ödüllü enstalasyonu Kır/Gör’e (1985), 1987’de Urart Sanat Galerisi’nde gösterdiği terracotta serilerinden İstanbul’un kamuya açık mekânlarına yerleştirilen büyük ölçekli heykellerine kadar birçok eserini gözler önüne seriyor. Sergisinin ismi, sanatçının taşı toprağı ve mavilikleri kadar kültür mirası ile mitlerinden ilham aldığı bir coğrafyaya işaret ediyor: Anadolu ve Trakya. Bellek yitimine meydan okuyan bir sanat pratiğinin izini süren sergi, izleyiciye Börüteçene’nin tutkularını, işlediği temaları, peşini ısrarla bırakmadığı meseleleri ve üretimindeki yeni açılımları bütünlüklü şekilde keşfetme fırsatı veriyor.

Salt’tan Amira Akbıyıkoğlu tarafından programlanan “Üç İç Denizin Ülkesi” sergisi paralelindeki kamu programları saltonline.org üzerinden duyurulacak.

Künye:
1. Handan Börüteçene’nin 5. Yeni Eğilimler Sergisi’ndeki (Mimar Sinan Üniversitesi) Kır/Gör enstalasyonu, 1985 Sanatçının izniyle
2. Handan Börüteçene, Mutfak Ordusu serisinden üç heykel, 1984 Sanatçının izniyle
3. Handan Börüteçene, Olağanüstü Kutsal Kitap, 1989 Sanatçının izniyle
4. Handan Börüteçene’nin Saraçhane Parkı’ndaki İstanbul Kitabı heykeli, 1994 Fotoğraf: Mustafa Hazneci (Salt), 2023
​5. Handan Börüteçene, İşçi Kadın, 1982/2023 Sanatçının izniyle

0
4065
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage