23 EKİM, CUMARTESİ, 2021

Hakan Çınar’ın İlk Kişisel Sergisi “Otoportre” Zülfaris Karaköy’de

Hakan Çınar’ın beş mermer heykelden oluşan “Otoportre” başlıklı ilk kişisel sergisi 28 Ekim'e kadar Zülfaris Karaköy’de sanatseverlerle buluşuyor.

Hakan Çınar’ın kendi portresinden yola çıkarak ürettiği beş mermer heykelden oluşan enstalasyonu Zülfaris Karaköy’ün ana salonunda sergilenecek. FIELDS’in tasarımıyla katkı sağladığı enstalasyon ile Çınar bu sergide kendini çoğaltıyor, mesafe koyuyor, ayrı ayrı da bir bütün olarak görünen kompozisyonunda heykellerden birini parçalıyor. Üç yıllık hazırlık sürecinin ardından sanatçı, “Otoportre”yi bir yüz yaratmanın ötesinde kendi bedenini yarattığı, örttüğü, kurtardığı ve parçaladığı döngünün içinde performe ediyor. Sanatçı otoportrenin doğasında var olan teatrallikle heykellerinde kendi kendini şekillendiriyor ve aynı zamanda kendi kendine sahneleme alanı oluşturuyor. Ayrıca sergiye Taner Ceylan’ın metninin de yer aldığı bir yayın da eşlik ediyor.

​​Hakan Çınar’ın ilk kişisel sergisi “Otoportre” 28 Ekim’e kadar 12:00 - 19:00 saatleri arasında Zülfaris Karaköy’de ziyaret edilebilir.

0
1605
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage