31 EKİM, PERŞEMBE, 2019

Habib Bektaş'tan "Dünya Hayal Kurma Günü"

Habib Bektaş’ın hayal kurmanın insan ruhunu ne denli coşturabileceğini gözler önüne seren kitabı Dünya Hayal Kurma Günü, Mert Tugen'in çizimleriyle, Tudem Yayınları tarafından yayımlandı.

Bektaş, esin kaynağını hayatın ta kendisinden alan altı özel günü altı özgün öyküde buluşturan bu kitabında, her yaştan okuru hayal kurmaya ve kendi özel gününü keşfetmeye çağırıyor. Türkiye'nin dört bir yanında çarpan altı küçük kalbin altı büyük öyküsünü anlatıyor. Onların sevinçlerine, kederlerine, heyecanlarına ortak kılıyor; hayal dünyalarına konuk, düşlerine arkadaş ediyor. Başkalarının hayatlarına göz kırparken duygulandırsa, hatta zaman zaman gözyaşı döktürse de umut ettirmekten ve hayal kurdurmaktan asla vazgeçirmiyor.

​Okula başladığı ilk günü unutamayan küçük Tuna, hayalleri takas etme fikrini geliştiren Zeynep, evdeki huzursuzluğa dâhiyane bir çözüm önerisi getiren Özge, gülen bir babanın özlemiyle yanıp tutuşan Yakup, uzun yıllardır doğum günlerini pas geçen Filiz Öğretmen ve “Dünya Hayal Kurma Günü”nün mucidi Mustafa. Hepsini hayata bağlayan yegâne şey hayalleriydi… 

0
2296
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage