25 AĞUSTOS, ÇARŞAMBA, 2021

Güven Kıraç’ın Yeni Sergisi “Distopya” Bodrum’da

Sanatçı Güven Kıraç’ın “Distopya” başlıklı üçüncü kişisel resim sergisi 7 Eylül’e kadar Bodrum Marina Yacht Club’ta yer alan meRQez Art Alternatif Sanat Mekânı’nda sanatseverlerle buluşuyor.

Eserlerinde distopya ve toplum yorumunu sanatseverlerle paylaşan Kıraç, maruz kalınan, sıkıştıran, kişiye çaresiz hissettiren, hayatı daraltan, baskılayan şeylerin, durumların ve hislerin tümünü çalışmalarında anlatıyor. Eski Yunanca’da “kötü” ve “yer” anlamına gelen “dis” ve “topya” hecelerinden oluşan “distopya” sözcüğünü resmettiği tabloların yer aldığı sergide sanatçının art brut (ham sanat) anlayışıyla çalıştığı 20’den fazla akrilik çalışması yer alıyor. Sanatçı art brut (ham sanat) çizgisinde ilerleyen eserleriyle ironik mizahı, özgün ve hisli anlatımıyla distopyanın tüm çağrışımlarının yanında geçmişe duyduğu özlemi izleyiciyle paylaşıyor.

Güven Kıraç 2017 yılında “Yüz Buldum” başlıklı ilk kişisel sergisini, 2015 yılında da ikinci kişisel sergisi olan “Suratla/Süratle Devam”ı sanatseverlerle buluşturdu. Ayrıca Kıraç 2015 yılında “Güven’e Dayalı Sergi” başlıklı karma serginin küratörlüğünü yaptı. Sanatçının yeni sergisi “Distopya” 7 Eylül’e kadar Bodrum Marina Yacht Club’ta yer alan meRQez Art Alternatif Sanat Mekânı’nda ziyaret edilebilir.

​Sergi manifestosunda şu dizeler yer alıyor: “Binanın insanı yuttuğu bir dünyada / Adı kış ya da yaz olmayan bir iklimde / Umudunuz ve mutluluğunuz çocuklukta kalan bir anıya dönüşmüşse / Gördüğünüz ama uzanamadığınız çarelere bakakalmış olsanız ne yapardınız? / Yoksa şimdi öylece bakakaldık mı?”

0
2457
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage