21 EKİM, CUMARTESİ, 2023

Güneş Terkol Jogja 17 Bienali’nde

Ferda Art Platform’un sanatçısı Güneş Terkol, Endonezya’da düzenlenen Jogja 17 Bienali kapsamında çevrim içi atölye çalışması gerçekleştirdi. Yerel kadınların katılımıyla düzenlenen ortak çalıştay sonrasında oluşturulan banner çalışması bienal kapsamında 25 Kasım’a kadar sanatseverlerle buluşuyor.

Güneş Terkol, pratiğinde cinsiyetle ilgili konuları ele almak için kumaş, dikiş, ses ve çizimi kullanıyor. Kolektif olmanın ve ortak bir amaç etrafında buluşmanın önemine inanan sanatçı, katılımcıların gündelik gerçekliklerinden ve hayallerinden ilham alarak farklı ülke ve şehirlerdeki atölyelerde kolektif çalışmalar üretti. Kadınların Umutları isimli yeni pankartı, eylül ayı boyunca Panggungharjo, Bantul’dan Desa Prima (Bağımsız Şekilde İlerleyen Endonezyalı Kadınlar) üyeleriyle iş birliği içinde üretildi.

Panggungharjo’da 2019 yılından bu yana ulusal bir program kapsamında yürütülen programlardan biri olan Desa Prima, ev içi cinsiyet sorunlarının çoğunun ekonomik zorluklardan kaynaklandığı gerçeğinden yola çıkarak kadınların küçük işletmelerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Panggungharjo’daki Desa Prima’da yaklaşık 30 kadın yer alıyor ve kadınların sosyal ve politik aşamada daha fazla performans gösterebilmesi için kritik veya hassas noktalarda finansal güçlendirmeye odaklanıyor.

​Künye: Harapan Puan, 2023, kumaş pankart, 250 x 300 cm

0
1316
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage