04 NİSAN, PERŞEMBE, 2024

Gülsün Karamustafa’nın “Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli” Kitabı Yayımlandı

Gülsün Karamustafa’nın Venedik Bienali 60. Uluslararası Sanat Sergisi, Türkiye Pavyonu’nda sergilenecek “Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli” adlı eserini tamamlayan aynı adlı kitap uluslararası okurlara yönelik İngilizce baskısının yanında Türkçe olarak da yayımlandı.

Bu yıl 20 Nisan - 24 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek Venedik Bienali 60. Uluslararası Sanat Sergisi, Türkiye güncel sanatını derinden etkileyen ve dünyada saygın bir yer edinen kadın sanatçılardan Gülsün Karamustafa’nın bienale özel üreteceği yeni bir eserine yer verecek. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) koordinasyonunda düzenlenen Venedik Bienali 60. Uluslararası Sanat Sergisi’ndeki Türkiye Pavyonu, sanatçının “Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli” adlı eseriyle ağırlayacak.

Karamustafa, bu eserinde 50 yılı aşkın süredir olduğu üzere yine güncel sosyopolitik ve kültürel meseleleri odağına alıyor. Sanatçı, dünyanın farklı coğrafyalarındaki yıkıcı savaşlar, depremler ve çevre felaketleri karşısında, içinde bulunduğumuz suskunluk ve çözümsüzlük hâlinin insanlarda yarattığı boşluk, oyukluk ve kırıklık hissini özel bir enstalasyonla mekâna taşıyor.

Bu sergiyi tamamlayan 12 yazarın katkısıyla hazırlanan yayın dört parçadan oluşuyor: Venedik projesine, diğeri sanatçının önceki üretimlerine odaklanan iki ayrı kitap, aralarında katlanmış bir afiş ve tüm bu parçaları bir arada tutan bir bant. Projenin ve kitabın editörlüğünü Melis Cankara, grafik tasarımını Esen Karol üstlendi.  Ezgi Alkan, Ersin Altın, Sevince Bayrak, Melis Cankara, Hasan Cem Çal, Alev Erkmen, Furkan Keçeli, Gökhan Kodalak, Aren Kurtgözü, Emre Özgüder, Waseem Ahmad Siddiqui, İpek Yürekli ise metinleriyle katkıda bulundu. Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki edisyonu bulunan kitabın Türkçesi İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, İngilizcesi İKSV ve Mousse Publishing ortaklığında yayımlandı.

​Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli’ni, Minoa Pera ve Minoa Akaretler’den alabilirsiniz. Kitabın İngilizce edisyonuna, bienalin açılışıyla birlikte, La Biennale kitapçılarından, Mousse web sitesinden ve Mousse dağıtımcılarından ulaşılabilirsiniz. Venedik Bienali 60. Uluslararası Sanat Sergisi’ndeki Türkiye Pavyonu hakkında ayrıntılı bilgiye ise buradan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraflar: © Fatih Yılmaz

0
935
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage