18 EKİM, PAZARTESİ, 2021

Gülseren ve Teoman Südor’un “Birlikte; İnsana Rağmen” Sergisi Galeri Diani’de

Galeri Diani, 55 yıllık sanat yaşamlarını geride bırakan sanatçı Gülseren ve Teoman Südor’un sanat zor zamanlarda atağa geçer felsefesiyle, zaman ve mekândan soyutlayarak ürettikleri eserlerinden oluşan “Birlikte; İnsana Rağmen” başlıklı sergisine 12 - 27 Kasım tarihleri arasında ev sahipliği yapacak.

Hiper maniyerist akımının öncülerinden Gülseren ve Teoman Südor, sergide sanat yaşamlarında edindikleri deneyimlerini daha da yalınlaştırarak, son iki yıldır her an birlikte üretmenin ve son zamanlardaki insan kaynaklı yaşanan faciaların etkilerini daha fazla derinleştirmekle kalmayıp, paletlerindeki renkleri arttırarak zaman ve mekân ögelerini birbiri içinde eritip doğa ve insanın sonsuz döngüsünü sorguluyorlar. Sergide pandemi döneminde ait yaklaşık 36 eser yer alıyor. Sanatçıların eserleri her sergilerinde olduğu gibi bir önceki sergilerinin devamı niteliğini taşıyor.

Südorlar birlikte diz dize, iç içe 200 metrekare kapalı alanda geçirdikleri bu iki yılın kendilerini ikiz kardeşlere dönüştürdüklerini söylerken, zaman zaman iki sene öncesine kadar fikir ayrılıklarının üzerini edeplice kapatıp ifşa etmez ortalığa dökmezlerken pandemi süresince yapıtlarını daha keskin ve acı reçetelerle eleştirdiklerini belirtiyorlar. Ve bunun sonucu olarak kendilerinin yapıtlarını daha olgunlaştırdığını düşünüp giderek düşünce ve yapıtlarının konularında daha çok ortaklıklar, yakınlaşmalar olduğunu gördüklerini ve ortak bir sergi açmaya karar verdiklerini söylüyorlar.

​Gülseren ve Teoman Südor’un eserlerinden oluşan “Birlikte; İnsana Rağmen” başlıklı sergiyi 12 - 27 Kasım tarihleri arasında Galeri Diani’de ziyaret edebilirsiniz. Galeri Diani’nin sekiz yıldır düzenli olarak sanatçılar, eleştirmenler ve izleyicilerin katılımıyla yaptığı sergi söyleşisi ise 20 Kasım’da gerçekleştirilecek.

0
1613
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage