17 EYLÜL, SALI, 2019
Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü’nün Sahipleri Belirlendi

Seçici Kurul


Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü’nün Sahipleri Belirlendi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen, tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi’nin bağışlarıyla hayata geçirilen Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü’nün bu yılki sahipleri Tiyatro D22, Bam İstanbul ve Tiyatro BeReZe oldu.

Oyuncu, senarist ve girişimci Mert Fırat; oyuncu ve eğitmen Tilbe Saran; çevirmen ve tiyatro eleştirmeni Seçkin Selvi; İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Leman Yılmaz; oyuncu Selçuk Yöntem ve İKSV Genel Müdürü Görgün Taner’in başkanlık ettiği Seçici Kurul bu yıl üretimleriyle ve yenilikçi yaklaşımlarıyla Türkiye tiyatrosuna katkıda bulunduğunu düşündüğü sekiz topluluğa proje başvurusunda bulunması için çağrı yaptı. Başvurular sonucunda Seçici Kurul; Tiyatro D22’nin Julius Caesar, Bam İstanbul’un *Izdırap Korosu ve Tiyatro BeReZe’nin AN-SIZI-N isimli projelerini destekleme kararı aldı. 100 bin TL değerindeki Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü, 2020 yılında sahneleyecekleri yeni prodüksiyonlarında kullanılmak üzere bu üç topluluk arasında, toplulukların sundukları proje bütçelerine oranlı olarak paylaştırıldı.

Geçtiğimiz yıl ödül kazanan Altkat Sanat Tiyatrosu 12 Ekim’de Böyle Buyurdu Zerdüşt oyununun, Altıdan Sonra Tiyatro/Kumbaracı50 ise 6 Kasım’da Babaannemin Masalı’nın prömiyerini yapmak üzere hazırlıklarını sürdürüyor.

​Ödül, üretimleriyle ve yenilikçi yaklaşımlarıyla tiyatromuzun gelişimine katkıda bulunan tiyatro topluluklarına ya da sanatçılara sunuluyor. İKSV, çağdaş tiyatromuzun gelişiminde büyük katkıları bulunan iki usta ismin anısına verilen Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü aracılığıyla, genç tiyatro topluluklarını ve sahne sanatları alanında üretim yapan sanatçıları destekleyerek, Türkiye’de bu alanda yeni ve nitelikli yapımların gerçekleşmesini teşvik etmeyi amaçlıyor. 

0
1350
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage